Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mourinho om stjärnspelarna han sålt: "De ville inte ta kampen"

Premier League 2015-08-06 kl 18:16

De Bruyne, Mata, Lukaku är några av spelarna som blivit tongivande i sina nya klubbar efter en flytt från Chelsea. Mourinho förklarar nu varför han släppte spelarna.
- Vi sålde dem för att de inte var beredda att ta upp kampen, säger Chelsea-tränaren.

De senaste säsongerna har Chelsea sålt spelare som Juan Mata, Kevin De Bruyne, Andre Schuerrle, Mohamed Salah och Romelu Lukaku.

Det spelarna som lämnat Stamford Bridge har gemensamt är att de samtliga varit tongivande i sina nya miljöer.

Jose Mourinho förklarar nu varför han och spelarna gick skilda vägar.

- De sista jag någonsin kan lova en spelare som jag vill ha i mitt lag är regelbunden speltid. Spelarna vi tidigare haft i Chelsea var tillräckligt bra, men vi sålde dem eftersom de inte ville kämpa om en plats i laget. Ni kan fråga vem som helst av Lukaku, De Bruyne, Schurrle eller Salah. Är de ärliga så kommer de erkänna att de inte vill ta upp kampen om en plats i laget med andra stora spelare, säger Mourinho till The Sun.

ANNONS

 Chelsea-tränaren väljer att uppmärksamma hur vissa spelare i stället är beredda att göra allt för att förtjäna sin plats i laget. Som exempel statuerar han 20-årige Kurt Zouma.

- När jag tittar på en spelare som Zouma så ser jag den lyckligaste spelaren i laget. Han förstår att om han bara fortsätter jobba hårt så har en mycket ljus framtid framför sig. Zouma är alltid redo att ta det hårda jobbet och ge sitt allt för laget, säger Mourinho och tillägger:

- Som vi alla vet finns det olika spelare och i klubben vill vi inte ha spelare som är olyckliga över sin situation. Då blir det naturligt att vi säljer.

Ska man tro på tränaren tidigare utsagor så har Chelsea värvat klart för i sommar och truppen för den kommande säsongen är spikad.

Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Paketet består av UEFA Champions League från Telia, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf. HBO Max kan väljas till utan extra kostnad.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto