Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Moyes: "Vet hur svårt det kommer att bli"

Foto: AP

David Moyes

David Moyes tar över Manchester United och ställs inför den utmanande uppgiften att efterträda tidernas mest framgångsrike fotbollstränare.

- Jag vet hur svårt det kommer att bli, säger han till Uniteds hemsida.

En tuff skotte från Glasgow leder Manchester United nästa säsong, men det är inte Alex Ferguson som det varit sedan 1986. Efter 11 år i Everton byter David Moyes klubb och gör samma resa som Wayne Rooney gjorde 2004 då han såldes av just Moyes till Alex Ferguson vars arv Moyes nu ska förvalta i United.

50-årige Moyes efterträder den vansinnigt framgångsrike Ferguson som själv rekommenderade Moyes som sin efterträdare.

- Det är en stor ära att få erbjudandet att bli Manchester Uniteds nästa manager. Jag är väldigt glad över att Sir Alex valde att rekommendera mig till jobbet. Jag har en enorm respekt för allt han har gjort för klubben, sade han till Uniteds hemsida.

Och Moyes vet att det inte blir en lätt uppgift att efterträda den legendariske Alex Ferguson.

- Jag vet hur svårt det kommer att bli att efterträda den främsta managern någonsin, men chansen att få leda Manchester United är inte något som dyker upp så ofta och jag ser verkligen fram emot nästa säsong, fortsatte Moyes.

En av hans första punkter på dagordningen kan bli att ta tag i situationen kring hans förra spelare Wayne Rooney som han lät debutera i Everton när anfallaren bara var 16 år gammal. Rooney sägs vilja lämna United och ska enligt engelska uppgifter ha bett om att få bli såld, något som han nekades av Alex Ferguson.

Publicerad 2013-05-09 kl 17:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons