Newcastle tog revansch efter bortdömda målet

Fabian Schärs 1-0 dömdes bort.
Men bara någon minut senare slog Bruno Guimares till – och sköt segern till Newcastle mot Fulham.
Matchen slutade 1-0 till ”Skatorna”.

Det blev inget sextonde ligamål för svenske Alexander Isak, som likt Emil Krafth sspelade hela matchen men utan att hitta nätet.

I stället var det Fabian Schär som öppnade målskyttet för gästande Newcastle på Craven Cottage.

Anthony Gordon slog ett inlägg som styrdes mot schweizaren som tog ned bollen och avslutade intill den första stolpen till 1-0.

Trodde han.

För målet VAR-granskades och dömdes bort efter att hans försvarskollega Dan Burn varit lite för hårdhänt i en föregående luftduell i straffområdet.

0-0 fortsatt men det skulle det bli ändring på bara någon minut senare när Bruno Guimaraes fick ett guldläge i höjd med straffpunkten med tio minuter kvar.

Brassen klippte till direkt och bollen studsade in bakom en chanslös Bernd Leno.

Isak hade en bra chans att utöka men Leno räddade hans luriga avslut på stopptid och  matchen slutade 1-0.

Newcastle är nu sjua i Premier League.

Fulham ligger på trettonde plats.

Parallellt tappade Aston Villa poäng i en galen match hemma mot Brentford.

Villa tog ledningen med både 1-0 och 2-0 men Brentford vände innan Ollie Watkins kunde skicka in viktig kvittering till 3-3 med nio minuter kvar.

Publicerad 2024-04-06 kl 18:04