Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Newcastles mardrömsbesked: Trippier skadad - kan öppna för Krafth

Premier League

Newcastles Kieran Trippier klev av skadad mot Aston Villa. 
Nu meddelar klubben att 31-åringen brutit ett ben i foten och tvingas bort från planen.
Det kan öppna för att Emil Krafth får mer speltid. 

Foto: Bildbyrån

Emil Krafth och Kieran Trippier.

Kieran Trippier anslöt under januarifönstret i en affär på drygt 150 miljoner kronor och har sedan dess gjort succé i Newcastle, som legat under nedflyttningsstrecket en längre tid. På de fyra ligamatcher högerbacken spelat för laget har han hunnit göra två frisparksmål och bidragit till tre vinster och en oavgjord match, vilket hjälpt laget över strecket. 

31-åringen stod för det enda målet i 1-0-vinsten mot Aston Villa på söndagen, men efter halvlek klev Tripper av skadad och Emil Krafth, 27, ersatte. På måndagen undersöktes engelsmannen och skadan visade sig vara ett brutet ben i foten, skriver Newcastle på sin hemsida. De närmaste matcherna kommer det svartvita laget alltså få spela utan nyförvärvet. 

ANNONS

Trippiers frånvaro kan alltså innebära mer speltid för Sveriges landslagsback Emil Krafth, då de konkurrerar om samma position. Svensken har inte fått mycket speltid under säsongen och laget har förstärkt truppen med flera försvarare, vilket inte gjort det enklare för honom. Under säsongen har Krafth sammanlagt gjort åtta framträdanden för klubben.

Enligt en undersökning hos Newcastle-fans är Trippier en rejäl uppgradering på högerbackspositionen och värvningen har förväntats bli en nackdel för svensken.

Newcastle ligger just nu på 17:e plats i Premier League.

Publicerad 2022-02-14 kl 16:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto