Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Newcastles nya bortatröja läckt - stark koppling till Saudiarabien

Premier League

Newcastles nya bortatröja har läckt ut.
Enligt Daily Mail liknar den Saudiarabiens landslagströja för att öka tröjförsäljningen i gulfstaten. 

Foto: Bildbyrån.

Newcastle fick i fjol en ny ägare i form av den saudiarabiska investeringsfonden Public Investment Fond (PIF), som överses av landets kronprins Mohammed bin Salman. Det var ett kontroversiellt ägarbyte av flera olika anledningar. 

Saudiarabien har fått kritik för brist på mänskliga rättigheter, och har samtidigt inga demokratiska val och ingen religionsfrihet, precis som att kvinnor inte har grundläggande mänskliga rättigheter i landet. Kronprinsen Mohammed bin Salman påstås även enligt USA ligga bakom mordet på journalisten Jamal Khashoggi under 2018.

Nu ser Newcastle ut att få en ny bortatröja till nästa säsong med stark koppling till Saudiarabien. Den engelska tidningen Daily Mail har publicerat bilder på vad som uppges bli den engelska klubbens nya bortatröja, vilken innehåller både grönt och vitt, precis som Saudiarabiens landslagströja. 

Annons

Den nya bortatröjan är i grunden vit, men med flera gröna detaljer, som vid klubbmärket och ärmarna. Övriga delar av tröjan är vit. Enligt tidningen ser Newcastle den nya bortatröjan som en möjlighet till ökad tröjförsäljning i Saudiarabien. 

Se den nya tröjan i tweeten nedan. 

Publicerad 2022-05-13 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto