Newcastles succé: första cupsemin på 18 år

Ligacupen

Alexander Isak och Newcastle bryter ny mark.
För första gången på 18 år är "The Magpies" klart för en inhemsk cupsemifinal.

Alexander Isak var tillbaka från skada och började på bänken när Newcastle tog emot Leicester på St James' Park under måndagskvällen. Lagen gjorde då upp om en semifinalsplats i den engelska ligacupen.

Newcastle var det klart bättre laget i första halvlek och mäktade med hela 13 avslut framför hemmapubliken. Närmast att få utdelning var Sean Longstaff som redan i första matchminuten missade ett närmast öppet mål från nära håll, men ställningen var 0-0 i halvtid.

Leicester spelade upp sig efter paus, men då tog Newcastle ledningen. Med halvtimmen kvar att spela dundrade nämligen vänsterbacken Dan Burn in 1-0 till hemmalaget - och sitt första mål för klubben sedan han värvades från Brighton i januari förra året.

- Det är den mest osannolika målskytten men avslutet är helt suveränt. Placering och precision, sa Andy Hinchcliffe i Sky Sports sändning.

Med 20 minuter kvar att spela säkrade Newcastle avancemang till semfinal i ligacupen. Efter ett snabbt anfall hamnade bollen hos Joelinton som fri framför mål kyligt placerade bollen i mål.

- Newcastle har varit minst två mål bättre, och nu har man fått sitt andra mål, konstaterade Hinchcliffe.

Alexander Isak blev inbytt i slutskedet av matchen men hann inte skriva in sig i målprotokollet. Det kvittade; Newcastle besegrade Leicester med 2-0 och är klart för semifinal i ligacupen.

Det är första gången på 18 år som Newcastle är klart för en inhemsk cupsemifinal. 2005 var senast man nådde lika långt, och då förlorade man mot Manchester United i FA-cupen.

Newcastle: Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Longstaff, Guimarães, Willock - Almiron, Wilson, Joelinton.

Leicester: Ward - Castagne, Amartey, Faes, Thomas - Tielemans, Ndidi - Albrighton, Perez, Barnes - Daka.