Nketiah sänkte Leeds - Ayling utvisad efter ful tackling: "Vilken idiot"

Arsenal besegrade Leeds med 2-1 i Premier League.
I första halvlek såg Luke Ayling rött med en vårdslös tackling.
- Jag älskar Luke Ayling som spelare, men vilken idiot, säger förre Liverpool-backen Jamie Carragher enligt Sky Sports.

Arsenal jagade under söndagen en seger mot Leeds United för att rycka i kampen om den sista Champions League-platsen i Premier League. Leeds behövde samtidigt också poäng för att lyfta i botten av tabellen, och till en början var det inget snack om saken vilket lag som tampas i toppen och vilket lag som slåss i botten av tabellen.

Arsenal rivstartade i första halvlek med två mål av Eddie Nketiah under matchens första tio minuter, vilket satte prägel på matchen. Läget blev samtidigt inte bättre för Leeds i den 27:e minuten, då Luke Ayling stod för en vårdslös tackling mot Gabriel Martinelli. Leeds-backen kom in med två sträckta sulor mot brassen, och fick lämna planen.

- Jag älskar Luke Ayling som spelare, men vilken idiot. Det är brist på professionalitet gentemot lagkamraterna med tanke på vad det kan innebära. Det handlar heller inte bara om att de blir tio spelare på planen. Det är en motbjudande tackling, säger förre Liverpool-spelaren Jamie Carragher enligt Sky Sports.

Trots att Leeds var en man mindre på planen fick klubben in ett reduceringsmål signerat Diego Llorente i den 66:e minuten, men närmare än så kom inte den klassiska klubben. Arsenal höll undan och vann till slut med 2-1 på Emirates Stadium i Premier League.

- Det är alltid kul att göra mål och det var tre viktiga poäng, säger Nketiah till Sky Sports.

Vi har jobbat hårt och vi ville göra det för fansen. Det är fantastiskt med tre poäng och det gör att vi nu är närmare vårt mål, fortsätter han.

Arsenal är fortsatt fyra i ligan, men nu med fyra poäng ner till Tottenham på femte plats i tabellen. Leeds är på 18:e-plats - med samma poäng som Burnley på 17:e-plats - och riskerar nedflyttning till Championship.