Nordfeldt hyllas efter insatsen mot City: "Imponerade enormt"

Championship

Swansea var i går nära en skräll mot Manchester City.
Då blev Kristoffer Nordfeldt hyllad efteråt.
"Den svenske målvakten imponerade enormt", skriver Wales Online.

Sveriges landslagsmålvakt Kristoffer Nordfeldt och hans Swansea var i går nära en jätteskräll mot Manchester City i kvartsfinalen i FA-cupen. Swansea ledde i första halvlek med 2-0, men tappade till 3-2-förlust efter ett mål som räknades som självmål av svensken på straff och ett sent avgörande av Sergio Agüero i den 88:e minuten.

Efterspelet kom dock att handla om att City blev tilldelat straff i andra halvlek - trots att Agüero var i misstänkt offside-position, vilket inte uppmärksammades av domaren Andre Marriner. Argentinaren satte sedan straffen i stolpen och via Nordfeldts rygg i mål.

- Om det inte är straff, och det är offside som folk säger, så är jag ledsen, sa City-tränaren Pep Guardiola efter matchen enligt AFP.

Men Nordfelt blev också hyllad efter matchen. Svensken stod för flera bra räddningar, blev omnämnd som "imponerande" av AFP och fick ett fint omdöme av Wales Online som gav svensken en sjua i betyg för insatsen.

"Räddade i första halvlek skott från både Leroy Sané och Bernardo Silva. Den svenske målvakten imponerade enormt i det stora hela och det var inte mycket han kunde göra åt Bernardo Silvas skruvade avslut. Desperat att se Sergio Agüeros straff gå i ryggen och i nät, skriver tidningen.

Nordfeldt är den här säsongen noterad för totalt 14 matcher i alla turneringar. Målvakten blev även i veckan uttagen till den kommande svenska landslagssamlingen.

Publicerad 2019-03-17 kl 09:05