Nottingham föll - efter Elangas succé

Anthony Elanga slog till direkt.
Trots det föll hans Nottingham på hemmaplan.

Brightons senaste trepoängare i Premier League kom mot Chelsea den 24 september och laget var i poängbehov när de gästade Nottingham under lördagseftermiddagen.

I hemmalaget fick Anthony Elanga chansen från start för femte matchen i rad, och imponerade redan i den tredje minuten med att ge sitt lag ledningen. Svensken mötte ett inlägg med pannan, trots att han inte är särskilt lång, och fick fira 1-0.

- Anthony Elanga var ensam vid den bakre stolpen, och försökte inte nicka, då han bara riktade in den. Ett svårt avslut, men han fick det att se enkelt ut, sa förre engelske landslagsspelaren Dion Dublin enligt BBC.

Men därefter var det slut på det roliga för Nottingham.

Evan Ferguson kvitterade för Brighton med ett välplacerat skott efter 26 minuters spel och på tilläggstid av första halvlek fullbordade Joao Pedro vändningen då han nickskarvade in 2-1 för sitt Brighton. Pedro blev sedan tvåmålsskytt då han satte 3-1 från straffpunkten i mitten av andra halvlek.

Morgan Gibbs-White gav Nottingham vittring med sitt 3-2-mål med kvarten kvar men närmre än så kom inte hemmalaget, Brighton höll undan tog därmed en efterlängtad trepoängare.

Nottingham: Vlachodimos - Aina, Niakhate, Murillo, Toffolo; Mangala, Dominguez, Danilo - Elanga, Wood, Gibbs-White.

Brighton: Verbruggen - Veltman, Van Hecke, Dunk, Lamptey- Gilmour, Gross, Lallana - Adingra, Ferguson, Fati.