POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Ny rapport av Fifa: Trots Ronaldo-värvning - engelska klubbar spenderade mest

Foto: Bildbyrån.

Fifa släppte i dag en rapport om sommarens transferaktivitet. 
Då framgick det att engelska klubbar spenderade mest i världen.

Fifa släppte i dag en rapport över aktiviteten i sommarens transferfönster med fokus på de fem stora fotbollsländerna i Europa, det vill säga England med Premier League, Spanien med La Liga, Italien med Serie A, Tyskland med Bundesliga och Frankrike med Ligue 1.

I rapporten framgick det att det totalt skedde 1 629 övergångar totalt i de stora länderna, samtidigt som klubbarna i länderna värvade spelare för drygt 38 miljarder kronor i övergångssummor i transferfönstret. Det var en knapp ökning i sammanhanget gentemot förra sommaren, då klubbar köpte spelare för drygt 36 miljarder kronor. 

Under sommarens transferfönster, så utmärkte sig bland annat Juventus med att värva Cristiano Ronaldo, men trots det var det inte italienska klubbar som spenderade mest pengar under sommaren bland de stora länderna - i stället engelska klubbar.

Enligt rapporten spenderade engelska klubbar drygt 13 miljarder kronor under transferfönstret, medan italienska klubbar spenderade näst mest med drygt 9 miljarder kronor. De spanska klubbarna lade ut drygt 8,7 miljarder kronor på nyförvärv.

I Frankrike spenderade klubbarna totalt drygt 3,8 miljarder kronor på nya spelare och i Tyskland lade klubbarna ut drygt 3,5 miljarder kronor. Frankrike toppade däremot listan för mest pengar för sålda spelare med drygt 7,5 miljarder kronor. 

Utanför de fem stora länderna i Europa, så spenderade saudiarabiska klubbar mest pengar i transferfönstret med drygt 1,4 miljarder kronor. 

Publicerad 2018-09-12 kl 17:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå