Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Ny rapport av Fifa: Trots Ronaldo-värvning - engelska klubbar spenderade mest

Fifa släppte i dag en rapport om sommarens transferaktivitet. 
Då framgick det att engelska klubbar spenderade mest i världen.

Fifa släppte i dag en rapport över aktiviteten i sommarens transferfönster med fokus på de fem stora fotbollsländerna i Europa, det vill säga England med Premier League, Spanien med La Liga, Italien med Serie A, Tyskland med Bundesliga och Frankrike med Ligue 1.

I rapporten framgick det att det totalt skedde 1 629 övergångar totalt i de stora länderna, samtidigt som klubbarna i länderna värvade spelare för drygt 38 miljarder kronor i övergångssummor i transferfönstret. Det var en knapp ökning i sammanhanget gentemot förra sommaren, då klubbar köpte spelare för drygt 36 miljarder kronor. 

ANNONS

Under sommarens transferfönster, så utmärkte sig bland annat Juventus med att värva Cristiano Ronaldo, men trots det var det inte italienska klubbar som spenderade mest pengar under sommaren bland de stora länderna - i stället engelska klubbar.

Enligt rapporten spenderade engelska klubbar drygt 13 miljarder kronor under transferfönstret, medan italienska klubbar spenderade näst mest med drygt 9 miljarder kronor. De spanska klubbarna lade ut drygt 8,7 miljarder kronor på nyförvärv.

I Frankrike spenderade klubbarna totalt drygt 3,8 miljarder kronor på nya spelare och i Tyskland lade klubbarna ut drygt 3,5 miljarder kronor. Frankrike toppade däremot listan för mest pengar för sålda spelare med drygt 7,5 miljarder kronor. 

Utanför de fem stora länderna i Europa, så spenderade saudiarabiska klubbar mest pengar i transferfönstret med drygt 1,4 miljarder kronor. 

ANNONS
Publicerad 2018-09-12 kl 17:07
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto