Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nya rekordnoteringen: Medellönen i Premier League över tre miljoner pund om året

Premier League

Lönerna i Premier League fortsätter att stiga.
Nu är meddellönen för en spelare i den engelska högstaligan för första gången mer än tre miljoner pund, drygt 36 miljoner kronor, om året, enligt Global Sports Salary Survey.

Foto: Bildbyrån

Global Sports Salary Survey har släppt en ny rapport gällande spelarlönerna i de största sporterna och lagen. Den senaste rapporten, som släpptes nu i december, visar bland mycket annat att lönerna i Premier League fortsätter att stiga snabbt.

Medellönen för en Premier League-spelare är nu över tre miljoner pund, drygt 36 miljoner kronor, om året. Det är första gången någonsin lönerna i Premier League legat på en så hög nivå, enligt The Guardian. Det visar dessutom på en ökning av snittveckolönen i ligan med mer än 10 000 pund, 122 000 kronor, på bara två år.

Högst snittlön i hela idrottsvärlden är det dock fortsatt FC Barcelona som betalar, med en snittårslön på nästan 10 miljoner pund, motsvarande nästan 120 miljoner kronor. Strax bakom ligger Real Madrid, och trea på listan är Juventus, som klättrat från nionde plats sedan den senaste rapporten. Därefter kommer åtta olika NBA-lag, följt av PSG på tolfte plats med en snittårslön på drygt sju miljoner pund, drygt 85 miljoner kronor.

ANNONS

De engelska lag som placerar sig högst på den globala lönelistan är Manchester City (plats 13) och Manchester United (plats 33).

Hela rapporten kan hittas här.

Publicerad 2019-12-23 kl 10:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto