Nyförvärven gav Arsenal segern i PL-premiären

Arsenal tog en bekväm 3-0 seger mot Fulham i Premier Leagues premiärmatch.
Och det var nyförvärvens match.
Willian stod för tre assist, samtidigt som mittbacken Gabriel debutmålade.
- Det var en fenomenal insats idag, säger Arsenal-tränaren Mikel Arteta till BT Sport.

Premier League-säsongen 2020-21 inleddes under lördagen, då nykomlingen Fulham tog emot Arsenal hemma på Craven Cottage i ett London-derby - där gästerna fick en drömöppning på matchen.

Redan i den åttonde minuten tog Arsenal ledningen. Forwarden Alexandre Lacazette stötte in bollen i nät från nära håll, efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

1-0 stod sig halvleken ut, men direkt efter halvtidsvilan utökade Arsenal sin ledning genom nyförvärvet Gabriel. På en hörna från höger nådde den brasilianske mittbacken högst i Fulhams straffområde och nickade in 2-0 till bortalaget.

Bara sju minuter senare satte Arsenal-kaptenen Pierre-Emerick Aubameyang även trean. Efter att fått bollen av Willian på vänsterkanten, vände Aubameyang inåt i banan och placerade läckert in ett avslut i bortre krysset bakom Marek Rodak i Fulham-målet.

3-0 höll sig sedan matchen ut och Arsenal vann premiärmatchen. Det var nyförvärvens dag på Craven Cottage då Willian stod för tre assist, det vill säga spelade fram till alla Arsenals mål, samtidigt som Gabriel debutmålade.

Härnäst möter Arsenal West Ham hemma på Emirates Stadium, medan Fulham möter en annan PL-nykomling då man reser till Elland Road för att möta Leeds.

- Gabriel hade inte spelat på sex månader innan idag. Mohamed Elneny var brilljant. Han har varit fantastisk i träning sedan dag ett. Jag känner honom väl eftersom vi spelade tillsammans. Det var en fenomenal insats idag, alla grabbarna gjorde sitt bästa, säger Arsenal-tränaren Mikel Arteta efter matchen till engelska BT Sport.

På frågan om Aubameyangs kontraktssituation lämnade Arteta positiva besked.

- Jag är väldigt positiv att vi kommer att lösa det. Förhoppningsvis kan ni få en uppdatering kring det i de kommande dagarna.

Fulhams startelva: Rodak - Odoi, Hector, Ream, Bryan - Reed, Cairney - Kebano, Onomah, Cavaleiro - Kamara

Arsenals startelva: Leno - Holding, Gabriel, Tierney - Bellerin, Elneny, Xhaka, Maitland-Niles - Willian, Lacazette, Aubameyang