Oavgjort efter galet toppmöte på Anfield - Kane från syndabock till poängräddare

Slutskedet av Liverpool-Tottenham hade i princip allt.
Drömmål, straffmiss och straffmål.
Harry Kane gick från syndabock efter straffmiss till poängräddare mot Liverpool på Anfield.

Mötet mellan Liverpool och Tottenham var bara två minuter gammalt när hemmalaget tog ledningen.

Hemmalaget slarvade i försvaret och ett dumdristigt hemåtpass hamnade hos Mohamed Salah, som fri med Hugo Lloris enkelt kunde rulla in 1-0.

Första halvleken var till stora delar Liverpools och Spurs hade svårt att komma in i matchen. Bland annat hade mittfältsduon Eric Dier och Moussa Dembele en riktigt tuff halvlek.

Till den andra halvleken kom Tottenham ut piggare och tog också över spelet i jakten på en kvittering. Bland annat hade Son Heung Min ett friläge med Loris Karius, men tysken kom ut bra och räddade sydkoreanens avslut.

Med elva minuter kvar byttes Moussa Dembele ut mot Victor Wanyama. Bara minuten senare dundrade Wanyama in kvitteringen med ett jätteskott rakt upp i krysset.

Tottenham forcerade för ett segermål och skytteligaledaren Harry Kane skulle få ett ypperligt läge att avgöra. Kane rann igenom och fälldes av Liverpools målvakt Loris Karius och domaren Jonathan Moss pekade, efter lång diskussion med sin assisterande, på straffpunkten. Karius fick dock revansch och räddade en svagt slagen straff av Kane.

I stället för ett segermål för Tottenham var det Liverpool som såg ut att få sista ordet. Mohamed Salah fick bollen i offensivt straffområde och på egen hand lurade egyptiern bort Spurs-försvaret och chippade in 2-1 för hemmalaget på stopptid.

Det var dock inte slut där. Med 94 minuter spelade fick Tottenham en ny straff efter att Virgil van Dijk fällt Erik Lamela. Kane klev fram igen och denna gång var engelsmannen iskall från elva meter och fastställde slutresultatet till 2-2.

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson - Can, Henderson, Milner - Mané, Firmino, Salah

Tottenham: Lloris - Trippier, Sanchez, Vertonghen, Davies - Dier, Dembele - Eriksen, Dele, Son - Kane