Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Aston Villa lånar ut Coutinho

Premier League

Philippe Coutinhos tid i Aston Villa har inte varit någon succé.
Nu lämnar han klubben.
Brassen lånas ut till Vasco da Gama.

1:05
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

I spelaren ser du ett Coutinho-mål.

I januari 2018 köpte Barcelona loss Philippe Coutinho från Liverpool för ett miljardbelopp. Där och då var han en av världens mest eftertraktade spelare, men tiden i Katalonien blev inte som planerat.

Sviktande prestationer ledde till att han lånades ut vid två tillfällen innan han köptes loss av Aston Villa 2022. Där har han sedan varit hemmahörande innan han lånades ut till Al-Duhail förra sommaren och nu står det också klart att han lånas ut ytterligare en gång.

På sin hemsida meddelar Birmingham-klubben att 32-åringen kommer att spendera den kommande säsongen på lån i Vasco da Gama hemma i Brasilien. Av klubbens information framgår det inte huruvida låneavtalet innefattar någon köpoption.

Annons

Tidigare medieuppgifter har gjort gällande att Coutinho har varit på väg bort från Aston Villa. Då har det dock rapporterats om att kontraktet skulle brytas, något som nu inte är fallet. Coutinhos nuvarande kontrakt sträcker sig till sommaren 2026.

Utlåningen innebär att Coutinho kommer återvända till Vasco da Gama, där han fick sin fotbollsfostran. Den 68-faldige landslagsmannen lämnade klubben för Inter 2010.

Publicerad 2024-07-10 kl 16:21
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto