Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Hürzeler tar över Brighton

Premier League

Brightons tränarjakt är över.
Och det blir inte MFF:s Henrik Rydström, som The Telegraph pekade ut som en kandidat.
Klubben meddelade nämligen på lördagen att Fabian Hürzeler tar över.

Foto: Bildbyrån.

Jakten på Roberto De Zerbis ersättare är över. 

Och det blir inte Malmö FF:s Henrik Rydström. Istället blir det Fabien Hürzeler, 31. Han ansluter från St. Pauli och blir den yngste tränaren i Premier Leagues historia. 

Dessutom har Hamburger Abendblatt skrivit att prislappen landar på cirka 85 miljoner kronor plus bonusar. Han blir därmed, om man ska tro uppgifterna, St. Paulis största försäljning någonsin, spelare inkluderade.

- Han har en tränarstil som går i linje med hur vi vill spela i Brighton, och jag är säker på att våra supportrar kommer uppskatta och njuta av honom, säger klubbens ordförande Tony Bloom till klubbens hemsida, och fortsätter:

Annons

- Han har redan visat, på relativt kort tid, att han är en av de mest innovativa tränarna som finns. Vi ser fram emot att göra oss redo inför den kommande säsongen. 

I slutet av förra veckan uppgav The Telegraph att Rydström var högaktuell att ersätta Roberto De Zerbi i Brighton. Men så blir det inte - och Malmö FF-fansen kan således pusta ut.

Fabien Hürzeler skriver på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2027.

Publicerad 2024-06-15 kl 18:13
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto