Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Officiellt: José Mourinho presenterad av United

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Till slut är det nu officiellt.
José Mourinho tar över som manager för Manchester United. 
- Att bli manager i Manchester United är en stor ära, säger han till klubbens hemsida. 

Det har varit en illa dold hemlighet, och nu är det också officiellt. Louis van Gaal sparkades från sitt uppdrag som manager för Manchester United under måndagskvällen. Istället kommer laget att ledas av José Mourinho, det bekräftas nu av United.

- Att bli manager i Manchester United är speciell ära. Det är en välkänd och omtyckt klubb över hela världen. Det finns också en mystik och romans som omgärdar den som ingen annan klubb i världen kan match, säger Mourinho till klubbens hemsida. 

- Jag har alltid känt en samhörighet med Old Trafford. Den har stått värd för många viktiga minnen i min karriär och jag har alltid njutit med Uniteds fans. Jag ser fram emot att bli manager och njuta av deras magnifika supporterskap.

Klubbens verkställande direktör Ed Woodward:

- Han är helt klart den bästa managern på marknaden idag. Han har vunnit troféer över hela Europa, han känner Premier League väl och har vunnit tre titlar här, säger han.

Mourinho har varit utan jobb sedan han sparkades av Chelsea i december efter en usel inledning på säsongen. Den sejouren inleddes i juni 2013 och var portugisens andra i London-klubben efter att också lett klubben mellan 2004 och 2007. 

Kontraktet med klubben är skrivet till 2019, med option på ytterliggare ett år. 

José Mourinhos flytt till Manchester United har kopplats samman tätt med Zlatan Ibrahimovic. Enligt uppgifter kan svensken inom kort bli portugisens första värvning till klubben. Duon fattade tycke för varandra i Inter 2008-2009. Svensken pratade mycket varmt om Mourinho under en presskonferens på torsdagen.

- Jag hade en fantastisk tid med honom när jag jobbade med honom. När jag lämnade honom sa jag att vi hade en alldeles för kort tid med varandra. Vi hade en bra tid tillsammans, sa Zlatan bland annat.

Är José Mourinho rätt man för United?
  • Ja, han kan ta laget till framgång igen.
  • Nej, succén uteblir.
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-05-27 kl 10:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons