Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Leicester värvar Tetê

Premier League

Tetê, 22, bryter med Lyon - men återvänder inte till Sjachtar Donetsk.
I stället lånas brassen ut till Leicester.
- Jag är väldigt glad över att vara här, säger han till klubbens hemsida.

Foto: Bildbyrån

Tetê.

I början av 2022 invaderade Ryssland grannlandet Ukraina. Som en följd av kriget gav Fifa alla utländska spelare tillhörande ryska eller ukrainska klubbar tillåtelse att tillfälligt skriva på för andra klubbar.

Den möjligheten tog Matues Tetê, mer känd som bara "Tetê". Brassen lånades i mars ut till Lyon där han har spelat fram tills dess, men nu väntar en ny utmaning i karriären.

På söndagen blev det officiellt att Tetê bryter lånet med Lyon. Yttern återvänder dock inte till Sjachtar Donetsk, utan lånas återigen ut - fast den här gången till Leicester.

- Jag är väldigt glad över att vara här. Jag har kollat på planen och arenan, det är vackert och jag kan redan tänka mig hur det är här med fansen. Jag hoppas kunna göra mycket mål och assist, säger Tetê till klubbens hemsida.

ANNONS

Lånet med Leicester sträcker sig till sista juni, 2023. 22-åringens kontrakt med Sjachtar Donetsk sträcker sig till slutet av året.

Totalt noterades Tetê för åtta mål samt tio assist på 30 matcher i Lyon-tröjan.

Publicerad 2023-01-29 kl 12:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto