Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Pochettino lämnar Chelsea

Premier League

Mauricio Pochettino lämnar Chelsea.
Det bekräftar nu den engelska storklubben. 
- Tack, säger Pochettino på klubbens hemsida. 

Foto: Bildbyrån.

Efter en tuff start på säsongen lyfte Mauricio Pochettino Chelsea till en sjätteplats i Premier League. Samtidigt har det under en längre tid spekulerats kring tränarens framtid.

Nu bekräftar Chelsea plötsligt att Pochettino lämnar klubben.

Tack till Chelseas ägargrupp och sportchefer för möjligheten att vara en del av den här fotbollsklubbens historia. Klubben är nu väl positionerad för att fortsätta gå framåt i Premier League och i Europa under de kommande åren, säger tränaren på klubbens hemsida.

Sportcheferna Laurence Stewart och Paul Winstanley i ett gemensamt uttalande:

- Å allas vägnar i Chelsea vill vi uttrycka vår tacksamhet till Mauricio för hans tjänst den här säsongen. Han kommer att vara välkommen tillbaka till Stamford Bridge när som helst och vi önskar honom all lycka i hans framtida tränarkarriär.

Annons

Ledarna Jesus Perez, Miguel d'Agostino, Toni Jimenez och Sebastiano Pochettino tar vidare också farväl av London-klubben. 

Chelsea jobbar nu på att ta in en ny huvudtränare. Några tränare, som den engelska tidningen The Telegraph nämner som aktuella, är Stuttgarts Sebastian Hoeness, Gironas Michel, Ipswich Towns Kieran McKenna och Leicester Citys Enzo Maresca.

Den engelska tidningen The Guardian har också uppgifter om att Chelsea är intresserat av McKenna, som även kopplas ihop med Brighton & Hove Albion. 

Enligt The Guardian handlar Pochettinos avsked om en spricka mellan tränaren och ledningen kring klubbens strategi. Pochettino uppges varit frustrerad över att inte ha fått så mycket makt i klubben, samtidigt som det sägs rått oenighet kring värvningar. Tränaren uppges velat ha in mer erfarenhet, medan ledningen velat satsa på unga spelare. Därmed rapporteras parterna känt att det bästa var att gå skilda vägar. Enligt tidningen fanns det stöd för Pochettino i klubbens styrelse, men det var samtidigt inte enhälligt. 

Annons

Enligt den engelska tidningen The Standard har samtidigt Manchester United och Bayern München nu ögonen på den argentinske tränaren. Manchester Uniteds nuvarande tränare Erik ten Hag rapporteras sedan tidigare inte sitta helt säkert på sin post, medan Bayern står utan tränare efter Thomas Tuchels avsked.

Pochettino kom till Chelsea inför den gångna säsongen. Han har även en bakgrund som tränare i Paris Saint-Germain, Tottenham, Southampton och Espanyol. 

Publicerad 2024-05-21 kl 19:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto