POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Officiellt: Ranieri sparkad av Leicester

Foto: Bildbyrån

Regerande mästarlaget i Premier League, Leicester, sparkar sin manager Claudio Ranieri.
Det bekräftar klubben under torsdagskvällen.
- Det svåraste beslutet vi fattat i den här klubben, säger Leicesters vice ordförande Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Förra säsongen blev Leicester överraskande Premier League-mästare. Managern Claudio Ranieri ledde laget till titeln och har för det blivit hyllad till skyarna.

Men den här säsongen har klubben haft det desto tuffare. Leicester ligger på plats nummer 17 i Premier League just nu, med bara en poäng ner till nedflyttningsplats. Under torsdagskvällen uppgav Daily Mail att klubben valt att sparka Claudio Ranieri, och kort därefter bekräftade Leicester uppgifterna.

"Inhemska resultat under den här säsongen har satt klubbens Premier League-status under hot och ledningen känner att förändring av ledarskapet, smärtsamt nog, är nödvändigt", skriver klubben på sin hemsida.

Klubbens vice ordförande säger i en kommentar:

- Det här är det svåraste beslutet vi fattat sedan vi tog över den här klubben för sju år sedan. Men vi är skyldiga att sätta klubbens långsiktiga intressen framför all sorts personlig sentimentalitet, oavsett hur stark den än må vara, säger Leicesters vice ordförande Aiyawatt Srivaddhanaprabha. 

Leicester har fortfarande inte vunnit en Premier League-match under 2017 och under onsdagen föll man med 2-1 borta mot Sevilla i Champions League.

Klubben meddelar nu att man kommer att påbörja en rekryteringsprocess för att hitta Ranieris ersättare.

För bara två veckor sedan gick Leicester ut och meddelade att man hade fullt förtroende för managern. Det var alltså en sanning med modifikation.

Publicerad 2017-02-23 kl 20:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå