POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE

Officiellt: Sarri presenterad av Chelsea

Foto: Bildbyrån

Antonio Conte fick lämna.
Nu har Maurizio Sarri presenterats som Chelseas nye manager.
- Det här blir en spännande ny period i min karriär, säger han i en kommentar på Londonklubbens hemsida.

Efter månader av spekulationer så är det nu klart. Antonio Conte har sparkats av Chelsea och landsmannen Maurizio Sarri ersätter. 59-åringen har lett Napoli sedan 2015 men lämnar nu alltså för Premier League.

Under sina tre år som huvudansvarig för Napoli kom laget på andra plats i ligan vid två tillfällen och på tredje plats en gång. Förra året slog man dessutom poängrekordet för ett lag som slutat tvåa i serien. Under förra året utsågs Sarri till "Årets tränare" i Serie A.

- Jag är väldigt glad över att komma till Chelsea och Premier League. Det här blir en spännande ny period i min karriär, säger han i en kommentar på Londonklubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet över tre år:

- Jag ser fram emot att börja jobba och träffa spelarna på måndag inför resan till Australien (träningsläger och matcher), där jag kan få möjlighet att lära känna truppen och påbörja vår matchträning.

Jorginho blev också som väntat officiellt klar för Chelsea senare under dagen. Football-Italia.net rapporterar att värvningen av Sarri och Jorginho kostar Chelsea 57 miljoner euro, motsvarande 590 miljoner kronor.

Napoli leds den här säsongen av Sarris landsman Carlo Ancelotti.

Fotbollskanalens Peter Hyllman har tidigare bloggat om Chelseas val av Sarri:

"Det finns klubbar och managers där det är väldigt svårt att föreställa sig hur de egentligen ska passa ihop, fastän var och en för sig kan de båda ändå vara helt strålande. Chelsea och Maurizio Sarri är ett rätt bra exempel. Den ultimata ideologen placerad i den mest resultatstyrda klubben i världens mest kortsiktigt resultatorienterade liga? Det låter som en olycka väntandes på att hända", skriver han.

Läs hela inlägget här!

Publicerad 2018-07-14 kl 10:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå