Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Olsson stannar i Blackburn: "Kör åtminstone till sommaren"

Säsongen går trögt med bara två startmatcher och ett inhopp. Men Martin Olsson stannar för att erövra en plats i Blackburn.
- Jag kör på till sommaren åtminstone, säger han till fotbollskanalen.se.

Den svenske U21-landslagsmannen har en tuff period bakom sig. Utöver det senaste bakslaget, med svininfluensan, kan han se tillbaka på idel motgångar. Trots att Olsson anser sig träna bra och utvecklas hela tiden, prioriteras han oftast bort i matchuttagningarna.

- Mot Arsenal och Chelsea har jag fått förtroendet i förstauppställningen. Och så byttes jag in i Sunderlandmatchen. Men mer än så är det tyvärr inte, säger han.

Tidigare har en eventuell utlåning varit på tapeten, men den tanken avfärdar Olsson. Han nöter hellre vidare och hoppas övertyga ledarstaben om sina kvaliteter.

- När man hela tiden hamnar på bänken eller läktaren börjar tankarna snurra. Självkänslan får en knäck, för man vill ju alltid spela. Men jag kan bara bita ihop och jobba på. Snart släpper det, säger Olsson.

Han har pratat med managern Sam Allardyce om situationen, fått några uppmuntrande ord och beslutat att ge järnet framöver.

- Jag tänker inte i banor av utlåning nu. Tränaren tycker att jag är duktig och håller måttet, men andra killar har gått före under en tid. Jag har fortfarande väldigt mycket att förbättra på planen.

Mot Portsmouth i helgen kunde ett litet genombrott ha kommit. Martin Olsson hade fått indikationer på att han var aktuell för 90 minuter. Men precis som flera andra Blackburnspelare på sistone diagnosticerades han med svininfluensan.

- Så fort jag blivit helt frisk är det bara att köra på som vanligt. Jag lär mig mer och mer för varje träning. Man kan inte gå runt och vara irriterad bara för att man inte alltid finns med i startelvan.

Publicerad 2009-11-06 kl 16:50
Annons
Annons
Annons