Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Önskemålet från Liverpools sponsor: "Värva asiater"

Banken som sponsrar Liverpool har ett önskemål.
Fler asiatiska spelare vore toppen.
- Se vad Ji-Sung Park gjort för United, sager vd Gavin Laws till AP.

Intervjun med nyhetsbyrån genomfördes vid en konferens för idrottsekonomi i Manchester på tisdagen. Där förklarade Gavin Laws varför han gärna skulle se att Liverpool blickade österut i sina framtida värvningar. Målet är helt enkelt att stärka sin position på den enorma asiatiska marknad som fram till nu varit relativt outnyttjad för klubben.

- I Mellanöstern och Asien är marknaderna väldigt nationalistiska, det finns en stor stolthet för de egna länderna. Matcher blir enorma event. Ett inhopp för en spelare från Dubai i Premier League skulle få hela nationen att titta på tv, säger han till AP.
- Det skulle kunna lyfta både Liverpool och hela ligan. Se bara på vad Ji-Sung Park inneburit för Manchester United.

Laws konstaterar också att det inte gör så mycket att Liverpool haft en dålig säsong i Europa League under 2010, och missar de Champions League är det heller ingen katastrof för tröjsponsorn. Vid tiden för sådana matcher är det ändå natt i Asien, där banken har sin främsta målgrupp.

Företaget har åtagit sig att investera drygt 1,1 miljarder kronor i Liverpool de kommande fyra åren. Gavin Laws tror att om klubben vill tjäna ännu mer pengar gäller det att exponeras så mycket som möjligt i länder som Kina och Sydkorea framöver.

Publicerad 2011-03-31 kl 20:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons