Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Owen: ”Liverpool förstörde min karriär”

England

Stokespelaren Michael Owen skriver på sin hemsida att hans skadeproblem är Liverpools fel då de lät honom spela för mycket i för ung ålder.

- Jag hade varit på topp  längre om jag gått till United som ung, skriver Owen.

Foto: AP

Michael Owen

Owen som slog igenom som 17 åring i Liverpool gjorde 118 mål på blott 216 matcher för klubben – och enligt Manchester Uniteds manager Alex Ferguson så pressade Liverpool honom för hårt och tillät honom inte vila tillräckligt, något som hämmade hans utveckling. Så här sade Ferguson i en intervju i november: ”Det kan bli så att man spelar för mycket fotboll, särskilt unga spelare som utvecklas fysiskt. Det var exakt det som hände med Michael. Han skulle ha varit en långt bättre spelare om han hade fått förbättra sin teknik och utvecklas istället för att spela hela tiden”

Michael Owen själv har nu läst artikeln där Ferguson uttalade sig och kommenterar Fergusons uttalanden på sin egen hemsida.

ANNONS

”Jag är av övertygelsen att jag har blivit skadebenägen efter att ha spelats för mycket vid ung ålder. För mig känns det som att jag spelades för ofta för tidigt. Problemet är att som ung spelare vill man spela varje vecka och därför är det managerns ansvar att ta beslutet att låta unga spelare vila och lägga grunden för en lång och skadefri karriär”, skriver Owen som slog igenom 1997 i Liverpool där han öste in mål. Men 1999 råkade han ut för en svår lårskada – en skada som fortfarande besvärar honom.

”En kall kväll i Leeds fick min kropp betala ett högt pris för att ha pressats till gränsen för ofta. Min hamstringmuskel slets av och därefter så var min förmåga att prestera utan att besväras borta”, fortsätter Owen som berättar att han inte fick tillräcklig hjälp av Liverpools medicinska team.

ANNONS

Owen som 2009 skrev på för Manchester United ger Ferguson rätt när Unitedmanagern säger att Liverpool pressade honom för hårt.

- Min åsikt är att jag hade kunnat vara på topp längre om jag hade coachats annorlunda. Det är ingen tvekan om att jag hade vunnit mer om jag gått till Manchester United som ung.  Och jag är rätt säker på att jag hade kunnat vara på min absoluta topp under en längre tid också.

Här kan du läsa Owens text i sin helhet (extern länk).

Publicerad 2012-12-08 kl 10:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto