Pavlutjenko sänkte Olssons Blackburn med två mål

Martin Olsson spelade från start i Blackburn - men kunde inte rå på Tottenham eller tvåmålsskytten Roman Pavlutjenko.

1-0 Defoe 45'
2-0 Pavlutjenko 55'
2-1 Samba 80'
3-1 Pavlutjenko 85'

Precis före paus klappade Jermaine Defoe in 1-0. Sedan klev ryssen Roman Pavlutjenko fram och klippte till via målvakten från omkring 20 meter. Den tidigare helbänkade anfallaren har därmed gjort sju mål på de sex senaste tävlingsmatcherna.

I den 80:e minuten reducerade Samba för Blackburn på nick. Men bara fem minuter senare sätter Roman Pavlutjenko 3-1, omarkerad inne i boxen.

Tottenham: Gomes, Corluka, Dawson (c), Bassong, Assou-Ekotto, Kranjcar, Palacios, Modric, Bale, Pavlutjenko, Defoe.

Blackburn: Robinson, Salgado, Samba (c), Givet, Chimbonda, Emerton, Dunn, Nzonzi, Pedersen, Olsson, Kalinić.

Publicerad 2010-03-13 kl 15:47