Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Pehrsson om Cibickis möjliga flytt till Leeds: ”Får se om han är färdig”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Pawel Cibicki kommer allt närmare en flytt till Leeds.
- Jag förstår att få en chans att komma till en stor fotbollsnation och spela, det är frestande och det finns väl pengar med i bilden också, säger tränaren Magnus Pehrsson.

Malmö FF:s Pawel Cibicki bekräftade igår Fotbollskanalens avslöjande att han har en dialog med Leeds. Idag var han inte med på träningen, vilket enligt sportchefen Daniel Andersson berodde på att Cibicki är iväg och träffar en klubb. Englands transferfönster stänger på torsdag och en affär måste vara klar senast den dagen.

Tränaren Magnus Pehrsson har oftast haft Cibicki i startelvan i år. Endast Anton Tinnerholm har spelat fler minuter av MFF-spelarna i allsvenskan, och den enda matchen där Cibicki inte fick speltid var mot IFK Göteborg senast. 

- Det säger väl allt. 

- Jag tycker det är en väldigt bra spelare. Han är långt ifrån färdig liksom. Sedan får vi se, om han tar det steget och är färdig och får spela där då är han ju det. Jag förstår att få en chans att komma till en stor fotbollsnation och spela, det är frestande och det finns väl pengar med i bilden också.

De alternativen som finns till anfallsplatserna är främst Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg, Jo Inge Berget, och Kingsley Sarfo. I kantpositionerna har Berget, Sarfo, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, och Magnus Wolff Eikrem startat matcher i år. 

- Det är klart det har varit en viktig spelare. Samtidigt tycker jag att både på forwardspositionen och ytterpositionerna, där han har agerat i alla våra fyra översta roller, att vi har väldigt fina alternativ. Skulle det vara så att han inte är kvar hos oss så löser vi det, tror jag. 

Det har gått rykten om att andra spelare också kan lämna i sommar, bland annat Magnus Wolff Eikrem och Anders Christiansen. Daniel Andersson kunde inte ge svar på om Cibicki blir den enda som möjligen försvinner. 

- Det är ju ont om tid, så ju mer tid det går desto mindre sannolikhet.

Hittills i sommar har MFF gjort sig av med Pa Konate (Spal), Yoshimar Yotún (Orlando City), Johan Wiland (Hammarby), Tobias Sana (Århus), och Teddy Bergqvist (Åtvidaberg, lån). Nyförvärven blev Kingsley Sarfo (Sirius), Carlos Strandberg (Club Brügge), Bonke Innocent (Lilleström), och Johan Dahlin (Midtjylland). 

Publicerad 2017-08-30 kl 13:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons