Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

PL-managern förvånad - fick inte sparken trots ägarens hot

England

Malky Mackay har fortfarande jobbet kvar.

Till sin egen stora förvåning.

- Jag räknade med att få sparken efter ägarens brev, säger Cardiff-tränaren till BBC.

Foto: Scanpix

Under den gångna hösten har något slags dokusåpeliknande drama rullats upp i den walesiska klubben, och mycket har en koppling till nye ägaren Vincent Tans ankomst. När han köpte in sig som majoritetsägare ändrade han bland annat tröjfärg från blå till röd och föreslog att namnet Cardiff City, med smeknamnet Bluebirds, borde ändras till "Cardiff Dragons".

Sedan förändrade han ledningsskiktet i Cardiff genom att bland annat avskeda den förre värvningsansvarige för att ersätta denne med en 23-årig praktikant. Orsaken var, enligt Vincent Tan, att den sportsliga ledarstaben, där bland andra manager Malky Mackay ingår, hade överkonsumerat under sommarens transferfönster och "slösat" pengar utan tillåtelse. Något Mackay nekade till och istället gav uttryck för att Vincent Tan inte förstod hur fotbollens affärssystem är uppbyggda, där man ofta betalar såväl övergångssummor som bonusar, utöver vanliga löner.

ANNONS

Det hela slutade med att Vincent Tan ställde ett ultimatum till Malky Mackay. Han uppmanade denne att frivilligt säga upp sig från sin post – annars skulle han sparkas. Men så har det inte blivit trots att en vecka förflutit sedan uttalandet, och det förvånar många. Inte minst Malky Mackay själv.

- Jag var övertygad om att jag skulle bli av med jobbet i helgen. Det mejl som Vincent Tan skickade till mig gjorde mig väldigt ledsen och besviken, han skrev ju att jag skulle gå självmant om jag inte ville bli avskedad. När jag inte gick med på det förväntade jag mig att bli kickad, säger Mackay till BBC nu.

En sak som kan ha spelat roll i sammanhanget är naturligtvis Cardiff-fansens tydliga ställningstagande för Malky Mackay. Efter förlustmatchen mot Liverpool på lördagen stannade de kvar på läktaren och sjöng i 20 minuter för att ge honom sitt stöd.

ANNONS

Budskapet var illavarslande:

"Don't sack Mackay, Malky Mackay. I just don't think you understand. Cause if you sack Mackay, Malky Mackay, you're going to get a riot on your hands", sjöng supportrarna.

Publicerad 2013-12-25 kl 15:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto