POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
1v

Pochettino öppnar för nytt PL-jobb: ”Jag är redo för en ny utmaning”

Foto: Bildbyrån

Mauricio Pochettino sparkades från Tottenham i höst.
Nu öppnar han för att återvända till Premier League.
- Jag är redo och väntar på en ny utmaning, säger han till Sky Sports.

Mauricio Pochettino fick i höstas sparken från Tottenham. Tränaren har sedan dess ryktats återvända till tränaryrket, där Barcelona, Bayern München men främst Manchester United har kopplats ihop med argentinaren.

Nu öppnar han för att återvända till England.

- Helt ärligt, jag hade älskat att få jobba i Premier League igen. Det kommer att bli svårt, jag vet, och för tillfället gäller det att vänta och vi får se vad som händer. Det blir alltid ett tillfälle att återhämta sig, att tänka på sig själv litegrann och att vara redo för i fotboll är det alltid något som kan hända och du måste vara redo, säger han till Sky Sports.

- Jag är redo och väntar på en ny utmaning. Jag har tron och självförtroendet att nästa utmaning kommer att bli fantastisk.

Pochettino fick sparken efter en rad sämre resultat under hösten, men hade innan dess haft en god tid i klubben. Tottenham gick till sin första Champions League-final någonsin förra året och slutade i regel bland de främsta platserna i tabellen under argentinarens ledning.

- Naturligtvis känner jag mig väldigt stolt över det som jag uppnådde i Tottenham och när jag analyserar min tid där kan jag se tillbaka på flera positiva saker som hände. Jag tog över vid ett viktigt tillfälle för klubben.

Pochettino menar att arenaflytten från White Hart Lane till Tottenhams nya arena, samt hemmamatcherna som fick spelas på Wembley och i Milton Keynes, alla var saker som gjorde lagets situation svårare.

- Att spela i Champions League i tre eller fyra år och att sluta före Arsenal flera gånger är ett gott eftermäle för oss. Att vinna en titel hade varit en fantastisk belöning för oss men det är eftermälet, att ha klubben och arenan i Tottenham, som betyder mer än att vinna titlar.

Pochettino har under sin tränarkarriär förutom Tottenham även tränat Espanyol och Southampton.

Publicerad 2020-02-11 kl 22:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå