POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
4v

Pochettino tror sig ha spelarnas förtroende: "De vill visa att de står upp för dig"

Foto: Bildbyrån

Tottenham har gått tyngre senaste tiden.
Trots det är Mauricio Pochettino övertygad om att han har spelarnas förtroende.
- Nu är det dags att vara ansvarsfulla. Först jag och sedan spelarna, säger Spurs-tränaren till Sky Sports.

Tottenham kommer från två tunga nederlag inför landslagsuppehållet. I Champions League föll laget tungt med 7-2 mot Bayern München och efter det åkte de på nästa smäll med en 3-0-förlust mot Brighton. Dessutom ådrog sig målvakten Hugo Lloris en otäck skada och kommer missa flera månader.

Trots motgångarna är Mauricio Pochettino övertygad om att han har spelartruppens förtroende. Han berättar också om att spelarna har bjudit in honom och de övriga tränarna till en middag nästa vecka.

- När du får ett meddelande från en spelare som bjuder in dig och tränarstaben till middag kan bara två saker hända. Antingen vill de säga hej då, eller så beror det på att de känner att de älskar dig och vill visa att de står upp för dig, säger Tottenhamtränaren till Sky Sports.

- Och jag tror att det är det andra. De ska inte säga adjö till mig. Om de ska säga adjö, gör det här (på träningsanläggningen). Bjud inte in mig till middag.

Tränaren säger också att laget inte behöver göra några förändringar i januari för att förstärka truppen, utan insisterar på att laget är bra som det är. Han vill inte heller göra flera förändringar bara för att laget går igenom en tyngre period och menar att det inte heller kommer ändra hur han ser på truppen.

- Vi kommer inte tvinga fram något för jag tror att den här truppen är bra. Nu måste vi tro på att det beslutet är rätt, för vi kan inte ändra oss snabbt bara för att det stormar. Nu är det dags att vara ansvarsfulla. Först jag och sedan spelarna och alla andra, säger Pochettino.

Tottenham ligger nia i Premier League efter åtta omgångar och ställs i helgen mot Watford.

Publicerad 2019-10-18 kl 08:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå