POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
PREMIER LEAGUE
5v

Pogba hyllar Uniteds svit med egna spelare: "Otroligt att det hänt sedan 1937..."

Foto: Bildbyrån.

Manchester United har haft minst en egen spelare i matchtruppen sedan 1937.
Paul Pogba hyllar klubbens otroliga svit.
- Det påvisar klubbens identitet och kultur, säger han. 

Manchester United tar under söndagen emot Everton hemma på Old Trafford. Det är 4000:e raka matchen som United har minst en egenfostrad spelare med i matchtruppen, en svit som lever ända från 1937. Paul Pogba, som också har en bakgrund i Uniteds akademi, menar att sviten är ett resultat av klubbens identitet. 

- Det är otroligt och det påvisar klubbens identitet och kultur. Vi har alltid pratat om ungdomsspelare som kommer upp i A-laget och det fortsätter bara. Det är något som finns i den här klubben och det är otroligt att det har hänt sedan 1937. Man vill fortsätta med detta och ge unga spelare och nästa generation chansen att komma upp till och spela med A-laget, säger fransmannen i en intervju på Uniteds hemsida. 

Pogba kom till Uniteds akademi som 16-åring, men lämnade sedan klubben för spel i Juventus innan det blev comeback i United igen. 

- När jag kom hit kändes allt stort. Träningsanläggningen var stor, alla spelare var stora, planen var stor, allt var stort och jag hade ögonen öppna hela tiden. Sedan satte jag på mig tröjan för första gången och sa: "Wow, jag har kommit till Manchester United". Jag kunde inte tro det, säger han och fortsätter:

- När jag började träna med A-laget var jag 17 år. Jag kommer ihåg att "Vida" (Nemanja Vidic) och Ji-sung Park var där och jag såg hur tuff och stark "Vida" var. Då förstod jag att jag behövde arbeta hårt för att nå A-laget. Det var verkligen en bra erfarenhet att komma hit som 16-åring och se hur stort allting var och se alla spelarna och en jättebra manager. Det var en dröm som blev sann. 

Pogba berättar att det nu är hans tur att hjälpa de nya unga spelarna i United.

- Jag tror och hoppas att jag kan hjälpa dem. Det här är en av de största klubbarna i världen och kanske den största klubben i världshistorien som de har fått chansen att komma till. Jag brukar säga till dem: "Ta chansen, spela, du är ung, du har kvalitet, du har ingenting att vara rädd för". Jag hoppas att jag kan vara en förebild när jag är på och utanför planen, även om jag inte ser mig själv som gammal. Jag hoppas att de unga spelarna en dag kan ta min position (när jag slutar spela), säger han. 

Publicerad 2019-12-15 kl 09:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå