Proffskollen - Majstorovic och Hansson hetast

Petter Hansson är fortsatt stekhet i Frankrike och hyllas av tidningen L´Equipe. Försvarskollegan i landslaget, Daniel Majstorovic, blev stor hjälte i helgen. I Holland utmärkte sig som vanligt många svenskar. Det här och mycket mer i veckans proffskoll.

Sebastian Larsson, Birmingham, 26 ligamatcher/1 ligamål
Bäst i ett svagt Birmingham, mot Reading (0-1), enligt Sky Sports. Larsson spelade återigen ytterback och drog på sitt ett gult kort i slutskedet.

Martin Olsson, Blackburn, 7/0
Spelade inte i helgen.

Johan Elmander, Bolton, 18/5
Efter en och en halv månad på skadelistan var Elmander tillbaka när Bolton vann över West Ham (2-1). Anfallaren passade fram till ett mål och fick betyget 7/10 av Sky Sports. Svensken byttes ut med en kvart kvar att spela.

Fredrik Stoor, Fulham, 1/0
Skadade sig på träning och saknades i helgens matchtrupp.

Michael Svensson, Southampton, 4/0

Långtidsskadad.

Rade Prica, Sunderland, 0/0
Är fortfarande inte klar för Rosenborg. Även fler klubbar uppges vara intresserade.

Jonas Olsson, West Bromwich, 18/1
Mittbacken är fortfarande knäskadad.

Erik Edman, Wigan, 0/0
Satt på avbytarbänken hela den mållösa matchen mot Middlesbrough.

Frankrike

Petter Hansson, Rennes, 22/0
Frågan är om Hansson någonsin har varit i bättre form. Tidningen L´Equipe hyllar den svenske mittbacken och belönar honom med det mycket höga betyget 8/10. Vilket var bäst av samtliga aktörer på planen i 1-0-segern över Nice.

Kim Källström, Lyon, 20/1
Mittfältaren spelade 90 minuter i 2-0-segern borta mot ligatian Nancy. 5/10 i betyg av L´Equipe.

Patrick Amoah, 22, Paris FC, 10/3

Grekland

Daniel Majstorovic, AEK Athen, 22/2
Mittbacken blev stor hjälte när han satte avgörande 1-0 borta mot Asteras Tripolis med bara fyra minuter kvar att spela.

Mikael Nilsson, Panathinaikos, 13/0
Spelade 90 minuter när Panathinaikos vann över tabellåttan Panionios med 2-1.

Holland

Kennedy Bakircioglü, Ajax, 7/1
Har gjort oväntad comeback i Ajax och smällde in matchens enda mål borta mot Fiorentina i Uefacupen. En riktig pärla. Däremot gick det lite tyngre i ligamatchen mot FC Volendam (2-1) och Kennedy byttes ut i paus.

Rasmus Lindgren, Ajax, 18/2
Spelade från start och fick 90 minuter mot både Fiorentina och Volendam. I den sistnämnda matchen slog Lindgren inlägget till Luis Suarez 1-1-mål.

Andreas Granqvist, FC Groningen, 23/3
Spelade som vanligt i mittförsvaret när Groningen förlorade en tuff batalj mot PSV (0-1). Det avgörande målet kom i slutminuten.

Fredrik Stenman, FC Groningen, 20/0
I samma match fick Stenman 90 minuter till vänster i backlinjen.

Marcus Berg, FC Groningen, 22/15
Skyttekungen hade två riktigt fina läggen mot PSV, men vid bägge tillfällena lyckades Andreas Isaksson parera.

Petter Andersson, FC Groningen, 15/5
Säsongen är över för knäskadade Andersson.

Patrik Ingelsten, Heerenveen, 3/0
Var tillbaka i truppen och hoppade in sista tio minuterna när Heerenveen vann över Willem II med 3-1.

Viktor Elm, Heerenveen, 5/2
Ingenting stoppar Viktor Elm för tillfället. Mittfältaren assisterade till både Kristian Bak Nielsens 2-0-mål och Roy Beerens avgörande fullträff.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 23/0
Var strålande i svenskmötet mot Groningen. Andreas Isaksson fick göra flera kvalificerade räddningar när PSV vann med 1-0.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 4/3
Var avstängd för andra matchen i rad, men är tillbaka till helgens möte med Heerenveen.

Lasse Nilsson, Vitesse, 4/2
Spelade 90 minuter, men blev mållös när Vitesse enkelt vann över Roda JC med 3-0. Nilsson är på lån från St Etienne men redan nu vill Vitesse köpa loss anfallaren.

George Mourad, Willem II, 9/0
Hoppade in med 14 minuter kvar att spela och låg bakom Willem II:s tröstmål i bortamatchen mot Heerenveen (1-3).

Italien

Zlatan Ibrahimovic, Inter, 24/14
Inga mål men Zlatan visar fortsatt mycket bra form. Anfallaren hade många fina framspelningar när Inter vann över Bologna med 2-1. I kväll väntar en stekhet match mot Manchester United i Champions League.

Olof Mellberg, Juventus, 18/1
Satt på bänken när Juventus tog en välbehövlig trepoängare via 2-0 mot Palermo.

Albin Ekdal, Juventus, 3/0
Saknades i helgens trupp.

Saudiarabien Christian Wilhelmsson, Al-Hilal, 15/3
Spelade när Al-Hilal vann i Crown Prince Cup över Al Wehdah med 1-0.

Schweiz

Behrang Safari, FC Basel, 19/0
Spelade 90 minuter när Basel tog en mycket viktig seger över serieledande FC Zürich (2-1) och närmade sig förstaplatsen. Safari assisterade till ett mål.

Dusan Djuric, FC Zürich, 20/4
I samma match spelade Djuric från start, men byttes ut vid ställningen 1-1 efter 67 minuters spel. Då hade Zürich precis fått en spelare utvisad.

Andres Vasquez, FC Zürich, 0/0
Spelade inte.

Emra Tahirovic, FC Zürich, 2/0
Är nära en övergång till Örebro SK.

Spanien

Henok Goitom, Real Valladolid, 18/6
Spelade på nytt, men blev mållös när Valladolid förlorade på hemmaplan med 1-3 mot Malaga.

Turkiet

Erkan Zengin, Besiktas, 1/0
Fick ingen speltid när Besiktas vann mot Gaziantepspor med 3-0 på bortaplan.

Tobias Linderoth, Galatasaray, 2/0
Har nya skadebekymmer och tvingas återigen köra rehabilitering.

Tyskland

Matias Concha, Bochum, 4/0
Tvingades på nytt stå över på grund av en revbensskada.

Sharbel Touma, Borussia Mönchengladbach, 1/0
Fanns inte med i truppen i helgens match.

Per Nilsson, TSG Hoffenheim, 9/0
Var förpassad till bänken efter den svaga insatsen senast. Fick från sidlinjen se Hoffenheim spela 3-3 mot Stuttgart.

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 20/5
Sämst på planen, enligt tidningen Kicker, när Bremen föll borta mot Energie Cottbus (1-2). Rosenberg byttes ut med 20 minuter kvar att spela och fick det lägsta betyget 6/6 (omvänd skala).

Österrike Eddie Gustafsson, Salzburg, 1/0
Målvakten blev en vinnare i premiären när serieledande Salzburg vann över tvåan Rapid Wien med 2-1. Gustafsson drog på sig ett gult kort med fyra minuter kvar att spela.