Rashford sänkte Spurs med dubbla mål - gav Mourinho första förlusten

José Mourinho var tillbaka på Old Trafford med sitt Tottenham.
Då sänktes den tidigare United-managern av Marcus Rashfords dubbla mål.
- Det var en mycket bra insats, speciellt i första halvlek, säger Ole Gunnar Solskjaer till Uniteds hemsida.

Den 18 december 2018 fick José Mourinho sparken av Manchester United. Ett knappt år senare var portugisen tillbaka på sin gamla hemmaarena Old Trafford, nu som manager för Tottenham. Det skulle bli en bitter återkomst för Mourinho, som efter tre raka segrar fick inkassera sin första förlust.

Det dröjde bara fem minuter innan Marcus Rashford skulle ge United en drömstart. Anfallaren snärtade till ett lurigt skott vid den första stolpen, och bollen gick via Paulo Gazzaniga och stolpen och in i mål.

United fortsatte att trumma på, och hade bland annat en boll i ribban på ett rungande skott från Rashford. Men det var Spurs som skulle göra nästa mål. Efter att David De Gea stått för en benparad så lurade Dele Alli bort Fred och Ashley Young med en läcker touch när han med ryggen mot mål vände med sig bollen och kunde trycka in 1-1. Målet var Allis fjärde på fyra matcher under Mourinho.

Direkt i den andra halvleken fick United straff efter att Sissoko kapat Rashford. United-anfallaren tog själv hand om straffen och rullade in 2-1.

Det blev inga riktigt heta chanser under resten av matchen, och United kunde hålla undan och vinna med 2-1 och ge José Mourinho sin första förlust som Tottenham-manager. Desto härligare för hans efterträdare i United, Ole Gunnar Solskjaer. Detta har beskrivits som en ödesvecka för norrmannen med matcher mot Spurs och sedan City i helgen. Åtminstone tillfälligt får Solskjaer nu lite andrum.

- Det var en mycket bra insats, speciellt i första halvlek. Det är förmodligen det bästa vi har spelat på länge och jag tycker att vi dominerade matchen. Vi kunde och borde ha punkterat matchen där och då, säger Ole Gunnar Solskjaer till Uniteds hemsida.

Lagens startelvor:

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Young - McTominay, Fred - James, Lingard, Rashford - Greenwood.

Tottenham: Gazzaniga - Aurier, Alderweireld, Sanchez, Vertonghen - Winks, Sissoko - Alli, Son, Lucas - Kane.