Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rooneys dom står fast - två matchers avstängning

England

Wayne Rooney kommer att missa FA-cupsemifinalen mot Manchester City. Den två matcher långa avstängningen kvarstår.
- Jag är knäckt, säger Rooney.

Wayne Rooney svor rakt in i tv-kameran. Det gillades inte av det engelska fotbollsförbundet FA - särskilt eftersom matchen gick mitt på dagen då många barn väntas titta.

Rooney stängs nu av i två matcher. Stjärnan har bett om ursäkt och accepterat att förbundet straffar honom, men överklagade straffets längd.

Dock meddelade FA i dag på sin hemsida att domen kommer att stå fast. Det innebär att anfallaren missar Premier League-matchen mot Fulham på lördag, och FA-cupsemifinalen mot lokalrivalen Manchester City nästa lördag, den 16 april.

Kort efter domen uttalade sig Manchester United på sin officiella hemsida:

ANNONS

- Manchester United är väldigt besvikna på beslutet. Klubben förde fram starka argument för att få straffet förkortat, men misslyckades.

Wayne Rooney själv är naturligtvis också besviken.

- Jag är knäckt av att missa de här två matcherna. Jag är inte den första spelaren som svär på tv, och jag kommer inte att bli den sista, säger han till Uniteds hemsida.

- Till skillnad från andra som svurit i tv bad jag om ursäkt direkt. Och ändå är jag den enda person som straffats för det här. Det verkar inte rättvist. Men jag måste acceptera vad som har hänt och gå vidare. Det är vad jag tänker göra.

Publicerad 2011-04-07 kl 11:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto