POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
2v

Rose utsatt för rasism: "Längtar efter att vända fotbollen ryggen"

Foto: Bildbyrån.

Danny Rose har fått nog av rasismen inom sin sport. 
- Jag längtar efter att vända fotbollen ryggen, säger Tottenhamstjärnan.

Han var själv en av de engelska landslagsspelare som fick höra apljud under EM-kvalmatchen i Montenegro för en dryg vecka sedan. Det har hänt tidigare också, och Rose är resignerad.

- Jag har fått nog. I nuläget, när jag programmerar mig själv, så tänker jag: "Jag har fem, sex år kvar inom fotbollen, och jag längtar efter att få vända den ryggen". När man ser hur saker och ting hanteras för närvarande, så vill jag bara bort, säger Rose, vars citat tapetserar de engelska sportsidorna i dag.

Den 28-årige backen är frustrerad över hur fotbollen handskas med rasismen. Ofta nöjer sig Uefa och Fifa med att dela ut varierande bötesbelopp till nationsförbund.

- Det är förstås lite sorgligt (att känna så här), men när nationer får böta vad jag kanske gör av med när jag är ute en kväll i London, vad förväntar du dig? Min tränare i Tottenham (Mauricio Pochettino) stängs av två matcher bara för att han konfronterar (domare) Mike Dean i Burnley. Men en nation bötfälls bara med lite pengar för rasism. Det är en skämt, menar Rose.

Roses åsikt ligger i linje med fotbollslegendaren Lilian Thuram. I går anklagade han fotbollens olika instanser för att ständigt lova hårda tag men inget gör. Thuram vände sig mot bristen på direkt agerande sedan Juventus Moise Kean fått höra apljud från Cagliaris publik häromdagen.

- Det är rent hyckleri. Så där har det hållit på i åratal. Alla säger att nästa gång stoppar vi matchen, men inget händer. Det enda som är konstant är att de ansvariga fotbollsmyndigheterna struntar i det, sa Thuram till Le Parisien.

Cagliari väntas komma undan med böter. La Gazzetta dello Sport skrev i går att det i matchdelegatens rapport handlade om att Kean "provocerat" publikreaktionen och "bara" 40-50 fans deltog i de rasistiska lätena. Några stängda läktare väntas därför inte. 

Publicerad 2019-04-05 kl 07:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå