Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rüdiger erkänner: "Hetsade avsiktligt för att väcka publiken"

La Liga

Antonio Rüdiger, 29, har sina knep för att prestera.
Bland annat att hetsa sina motståndare.
- Men det är inte så att jag väljer ut någon före matchen, säger han till Sport1.

Foto: Bildbyrån

Antonio Rüdiger.

Antonio Rüdiger var en tongivande spelare i Chelsea innan han lämnade klubben som bosman i somras för en flytt till Real Madrid. Mittbacksjätten ses av många som något brysk i sin spelstil, något som han själv anser gör honom bättre.

I en intervju med Sport1 medger 29-åringen att han vid flera tillfällen medvetet har provocerat motståndare för att få en reaktion från publiken. Han nämner ett tillfälle på Stamford Bridge.

- Många kommer ihåg ett tillfälle när jag spelade för Chelsea mot Newcastle. Jag ska vara ärlig: Jag hetsade avsiktligt för att det var tyst på läktarna den matchen. Jag ville väcka publiken, säger han.

ANNONS

- Jag gillar att analysera min motståndare och tänka för mig själv: "Okej, låt mig se hur han reagerar om jag provocerar honom lite grann". Men det är inte så att jag väljer ut någon motståndare före varje match. Det händer spontant.

På sociala medier har klipp på Rüdigers springstil cirkulerat senaste tiden. Real Madrid-stjärnan springer nämligen med hög armföring, vilket uppfattar som roligt.

- Jag gör det för att jag tror att jag är snabbare då. Om folk tycker att det är kul skrattar jag gärna med dem, säger han.

Totalt har Antonio Rüdiger spelat nio matcher för "Los Blancos" så här långt.

Publicerad 2022-09-23 kl 07:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto