Rysaren: Olsens Everton vidare - slog ut Tottenham efter förlängning

FA-cupen

Robin Olsen släppte in fyra mål, men fick ändå fira.
Everton slog ut Tottenham med 5-4 efter förlängning i FA-cupen.

Sveriges landslagsmålvakt Robin Olsen, 31, blev inför den här säsongen utlånad till Everton från Roma och har så här långt fått varierat med speltid. Olsen fick i förra veckan chansen från start i två raka Premier League-matcher och spelade även under onsdagskvällen i stormötet med Tottenham hemma i åttondelsfinalen i FA-cupen.

Då fick Olsen en svettig inledning på matchen. Bara några minuter in i första halvlek nickade nämligen Spurs-backen Davinson Sanchez in en hörna i mål till ledning, och därefter tvingades svensken mota undan flera farliga avslut.

Men sedan lyfte Everton och vände på steken.

Dominic Calvert-Lewin mötte, i den 36:e minuten, ett inspel i straffområdet till 1-1 och sedan ordnade Richarlison 2-1 till hemmalaget. Strax före halvtid föll Calvert-Lewin i straffområdet och blev tilldelad straff, vilket förre Spurs-mittfältaren Gylfi Sigurdsson utnyttjade till 3-1. Everton såg därmed ut att gå till pausvila i klar ledning, men släppte på övertid in en reducering genom Erik Lamela från nära håll.

I andra halvan av matchen kom Tottenham ikapp. Olsen stod först för en fin räddning efter en nick av Toby Alderweireld på en hörna, men kunde sedan inte göra så mycket när Sanchez satte returen i mål till likaläge. Everton tog sedan ledningen igen, då Richarlison blev tvåmålsskytt, men sedan kvitterade Harry Kane till 4-4 efter full tid.

Matchen gick därmed till förlängning, och där visade sig Everton vara starkast. Olsen höll tätt bakåt och Bernard skickade vidare Everton till FA-cupkvartsfinal med sitt avgörande mål i den 97:e minuten på Goodison Park.

Everton: Olsen - Godfrey, Mina, Keane, Digne - Doucoure, Davies - Iwobi, Sigurdsson, Richarlison - Calvert-Lewin.

Tottenham: Lloris - Doherty, Sanchez, Alderweireld, Davies - Ndombele, Hojbjerg - Bergwijn, Lamela, Moura - Son.