Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: TT.

Ryske miljardären försökte ta kontroll över Arsenal - la bud på 11 miljarder

Alisjer Usmanov vill ta över Arsenal.
Enligt ansedda Financial Times la den ryska miljardären i förra månaden ett bud på motsvarande 11 miljarder kronor.

Flera internationella medier, däribland brittiska The Independent och Financial Times, uppger under fredagskvällen att den ryske minoritetsägaren i Arsenal Alisjer Usmanov, i förra månaden gjorde ett försök att ta full kontroll över klubben.

Usmanov äger i dagsläget 30 procent av klubben samtidigt som amerikanen Stan Kroenke är majoritetsägare med sin andel på 67 procent (Via företaget KSE UK). Tidningarna skriver att Usmanov lagt ett bud på 1 miljard pund, motsvarande drygt 11 miljarder svenska kronor. Enligt Financial Times har Kroenke ännu inte gett något formellt svar men samtidigt skriver tidningen att han indikerat att han inte är intresserad av att sälja, vare sig till Usmanov eller någon annan.

ANNONS

- För två veckor sedan trodde jag att det var realistiskt att något skulle hända. Nu är jag inte så säker, säger en källa till Financial Times.

Enligt The Independent har Usmanov och Kroenke tidigare hamnat i luven på varandra vad gäller riktningen klubben bör ta. I en intervju med Bloomberg sa Usmanov under förra månaden att Wenger inte ensam bär beskyllas för klubbens dåliga resultat utan att styrelsen och marjoritetsägaren bär ”ett enormt ansvar”.

Arsenal, Kroenke eller Usmanov har inte kommenterat uppgifterna.

Publicerad 2017-05-19 kl 19:05
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto