Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rytting Kaneryd om Chelsea-flytten: "Det har gått sjukt snabbt"

Women´s Superleague

Johanna Rytting Kaneryd är klar för Chelsea.
För första gången pratar hon med media om varför valet föll på Chelsea, trots att hon hade flera bud från andra toppligor.
- Ända sedan jag fick reda på intresset har det varit ett lag jag prioriterat högt, säger hon till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån/Skärmdump

Johanna Rytting Kaneryd.

Johanna Rytting Kaneryd fick sig en turbulent start när hon lämnade FC Rosengård för Kopparbergs/ Göteborg FC - som lade ner när hon precis hade värvats dit för att sedan tas över av BK Häcken. Och nu har tiden med Hisingslaget kommit till sitt slut, "JRK" lämnar damallsvenskan för att testa vingarna utomlands för första gången.

- Det är en annan känsla än jag har känt tidigare. Det är lite pirrigare än vanligt, det brukar inte vara så nervöst. Men jag är mest exalterad och förväntansfull, jag längtar tills det drar i gång.  

Hur känns det att du lämnar BK Häcken?
- Det är sorgligt, samtidigt som det är kul att få skriva på för en klubb som Chelsea. Min tid i Häcken har varit helt fantastisk - åren där har varit de absolut bästa i min fotbollskarriär och det är tack vare Häcken, och hur de har trott på mig och verkligen utvecklat mig som både människa och spelare. 

ANNONS

Kontraktet med Chelsea är skrivet över 2025 och sedan Rytting Kaneryd fick reda på att den regerande mästaren visade intresse, var det en klubb som hon prioriterade högt. 

- Ända sedan jag fick reda på att de var intresserade har jag haft en bra dialog med min agent om att det är ett lag som jag prioriterar högt. Jag tycker att det är ett av de bästa lagen ute i Europa som har en ambition om att vinna. Och jag vill gå till en toppklubb som tillhör eliten och spela med de bästa spelarna. Sedan har jag hört mycket om coachingteamet, därför blev det Chelsea. Jag tror att det är rätt steg för mig, säger hon till Fotbollskanalen.  

Har du haft någon dialog med Emma Hayes (huvudtränare), om vad din roll blir?
- Ja, vi har haft en dialog om hur hon ser på mig som fotbollsspelare och hur hon vill använda mig. Jag tror att det kommer att vara mycket att köra till början och komma in i allting. Sedan har hon varit tydlig med hur hon ser mig som fotbollsspelare och det är så jag ser mig själv. En kreativ spelare som utgår från högerkanten och göra min grej som jag är bra på. 

ANNONS

Chelsea hade visat intresse, likt andra klubbar, innan EM i England drogs i gång - samtidigt uttryckte JRK att hon var redo att gå utomlands. Men att det skulle bli redan efter mästerskapet, det var hon inte helt inställt på. 

- Det har gått sjukt snabbt. Jag har vetat att Chelsea har varit intresserade, men jag var inställd på att jag kanske skulle behöva vara kvar i Sverige året ut. Men efter EM förstod jag att det var på riktigt.  

Har du pratat något med svenskorna (Zecira Musovic och Magdalena Eriksson) i lagen om klubbvalet?
- Jag har haft en bra dialog med flera stycken i laget som har välkomnat mig. Men det är framför allt "Zesse" (Zecira Musovic) jag pratat med, då har jag förstått att det är en väldigt professionell klubb. Och det märkte jag snabbt när jag var där och hälsade på. Det är en familjär och professionell klubb som kommer ta hand om mig som människa och spelare.  

ANNONS

Vad betyder den tryggheten?
- Jättemycket. Det är speciellt att flytta utomlands, det är inte som att flytta inom Sverige- Nu kommer det att bli ett helt nytt steg och jag känner att det är en supertrygghet att ha Magda och Zesse och flera skandinaviska spelare på plats redan. Det kommer vara skönt att kunna ta hjälp av dem och veta att de kommer finnas där som stöd. 

Damfotbollen i England har sedan sommarens EM-guld exploderat. Flera av klubbarna i den högsta ligan har sålt fler säsongsbiljetter än någonsin, samtidigt som man allt oftare kommer att spela på de stora "herrarenorna". Chelsea spelar sin premiärmatch på Stamford Bridge. 

- För egen del är det bara jättekul att ta del av det så tidigt. Första matcherna på Stamford Bridge har redan sålt över 10 000 biljetter, jag kan inte önska en bättre premiär och förhoppningsvis debut, säger hon. 

ANNONS

På onsdagen drar flyttlasset till London, och sedan väntar en hektisk tid då Chelsea veckan efter åker till USA på försäsongsläger.  

Publicerad 2022-08-08 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto