Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Så hyllas Alex Ferguson av fotbollsvärlden

Foto: Scanpix

Alex Ferguson hyllas på sociala medier.

Hasse Backe kallade honom "nummer ett i världen", Jesper Blomqvist menade att skotten har "så otroligt många kvaliteter" och de är inte ensamma om att hylla Alex Fergusons smått sanslösa karriär.

Världens kanske bäste manager genom tiderna har slutat och nu hyllar en hel fotbollsvärld allt som skotten gjort med Manchester United.

Den före detta United-ikonen Paul Ince kallade Ferguson en "fadersfigur" och lagkamraten David Beckham var inte sen att fylla i:

– Inflytandet han har haft på laget, spelarna och fansen... jag tror inte att det finns någon inom fotbollen som haft samma inflytande, någonsin säger han enligt goal.com

Men det var inte bara före detta United-spelare som hyllade tränaren. Mittbacken Vincent Kompany i rivalen City hyllade även han Ferguson: "Sir Alex är en de bästa managerna genom tiderna. Efter 26 års framgång inom sporten, är vi alla skyldiga honom en hyllning".

"Hörde precis att Sir Alex Ferguson slutar efter säsongen. Hans meriter inom sporten placerar honom utan tvivel som en av de allra bästa", skrev FIFA-presidenten Joseph Blatter.

Även klubbkollegorna i Premier League var inte sena med att ta ton i hyllningskören – "Han har varit en fantastisk motståndare under 26 år, skrev exempelvis Chelsea på twitter och Englands premiärminister David Cameron menade att "det som Ferguson åstadkommit är fantastiskt – förhoppningsvis kommer hans avgång att göra livet lite lättare för mitt lag #AVFC"

Publicerad 2013-05-08 kl 13:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons