Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Så kan Old Trafford göras om - ståplats på väg tillbaka

Foto: SCANPIX.

Old Trafford.

För 22 år sedan försvann det från Old Trafford.
Men nu har ett första steg för att återinföra ståplats tagits.

Efter Hillsborough-katastrofen 1989, där 96 Liverpool-supportrar miste, livet förbjöds ståplats på läktarna i Premier League. Samtliga lag i Premier League och i The Championship måste nu därför ha arenor där åskådarna på plats får en tilldelad sittplats.

Men nu har ytterligare ett steg, efter att klubbarna först träffades i mitten november, mot att införa så kallad ”säker ståplats” eller ”safe-standing areas” tagits. Det innebär att en sektion får räcken för att fansen ska kunna stå men att risken för olyckor minskas.

BBC skriver att Manchester United, med sitt Old Trafford som tar över 75 000 åskådare, under torsdagen skickade ut en 20 frågor lång enkät till sina supportrar som innehar säsongskort och en av frågorna var just vilka sektioner man skulle föredra att ha ståplats på och det tros vara första gången en klubb tar det beslutet.

”Safe-standing” används i dag på flera håll i Europa, däribland i Tyskland men även på Celtic Park i Skottland.

Enligt BBC finns det dock många som är emot en tillbakagång till ståplatser. Bland annat citerar man organisationen Hillsborough Support Group som menar att ett sådant beslut vore ”ett steg bakåt.”

Old Trafford har inte haft ståplatssektioner sedan 1994.

Publicerad 2016-12-23 kl 18:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons