Saha sköt Everton vidare i cupen

Everton-Middlesbrough 2-1
0-1, 44' Wheater; ; 1-1, 50', Fellaini; 2-1, 56', Saha

Everton gör Chelsea och Manchester United sällskap i FA-cupens semifinalspel, detta efter seger mot Middlesbrough, 2-1.

Det började knackigt för Everton och den första halvleken bjöd på allt annat än fotbollskonst.

Både hemmalaget Everton och gästande Middlesbrough staplade felpassningar på hög, och det var en tillfällighet att det var det sistnämnda laget som tog ledningen strax före paus.

Matthew Bates slog ett inlägg från höger och fram störtade David Wheater och mötte med huvudet. Tim Howard i hemmamålet fick handen på bollen men hade inte tillräckligt med kraft för att styra bort nicken.

Evertontränaren David Moyes bytte in Louis Saha i halvtid och paussnacket väckte liv i de blåklädda. Marouane Fellaini nådde högst på ett inlägg i den 50:e minuten och fick in kvitteringen bakom målvakten Brad Jones, som hamnade helt fel i utrusningen.

Sex minuter senare var det dags igen. Den här gången var det Louis Saha som mötte ett inlägg, och än en gång var det en passiv Jones som fick se bollen gå i mål.

Chanser saknades inte, men resultatet stod sig matchen ut och därmed är Everton, som tredje lag, vidare till semifinal i FA-cupen. Chelsea och Manchester United tog sig dit redan under lördagen.

Publicerad 2009-03-08 kl 19:57