Säker seger mot Palace - duon med varsitt mål

Chelseas möte mot Crystal Palace blev varken jämt eller spännande.
Supertalangen Tammy Abraham och Christian Pulisic låg bakom segern.

Chelsea kom från en dramatisk och kaotisk match i Champions League mot Ajax, en match som slutade 4-4. Nu tog sig London-klubben an Crystal Palace som imponerat under inledningen i Premier League.

Frank Lampard satte ut Christian Pulisic och Tammy Abraham från start och det skulle komma en belöning för det valet.

Första fina målchansen tilldelades just amerikanen Pulisic efter drygt tio minuter då han på Eden Hazard-manér klev in i straffområdet med fina dribblingar och tog sig hela vägen fram till målvakten Vicente Guaita. När Pulisic försökte chippa över den spanske målvakten gjorde han sig stor och räddade.

Strax därefter följde en frisparksfadäs där först brasilianaren Willian fick chansen. Men kaptenen för dagen fick inte till skruven och avslutet gick en bit utanför. Därefter var det Emersons tur från lite längre distans men utgången blev densamma, en rejäl bit utanför mål.

Precis innan halvtidsvilan fick Chelsea ett gyllene läge att ta ledningen genom Willian när det uppstod kalabalik framför Palace mål. Men bollen ville inte in och Gary Cahill, med förflutet i Chelsea hjälpte till att hålla tätt bakåt.

Strax efter halvtid kom ledningsmålet för Chelsea, mycket rättvist. Som så många gånger tidigare den här säsongen var det Tammy Abraham som höll sig framme och sköt in sitt tionde Premier League-mål för säsongen.

Men det saknades inte chanser för gästerna, James Tomkins fick en superchans när klockan tickade upp mot 70 minuter men hann inte kordinera sig för ett avslut.

I 78:e minuten blev Palace väg mot poäng än tyngre, detta då Chelsea ställde om, Pulisic spelade inbytte Michy Batshuayi som gick på avslut. Skottet täcktes och gick turligt fram till Pulisic som denna gång nickade in 2-0 från nära håll. Hans tredje mål på tre ligamatcher i följd och det blev det sista 21-åringen gjorde på planen innan han byttes ut.

I slutskedet hade Batshuayi och Willian varsin chans att göra ett tredje mål men matchen slutade 2-0 vilket innebär att Chelsea gick upp som tabelltvå i en haltande tabell.

Chelsea: Kepa - James, Zouma, Tomori, Emerson - Kante, Kovacic - Mount, Willian, Pulisic - Abraham

Crystal Palace: Guaita - Ward, Tomkins, Cahill, Van Aanholt - Milivojevic, Kouyate, McArthur, Townsend, Zaha - Ayew