Salah bröt långa måltorkan - Liverpool ny serieledare i Premier League

Mohamed Salah satte punkt för en åtta matcher lång måltorka.
Och han klev fram när det behövdes som mest i Liverpools 3-1-seger mot Southampton.
- Wow, vilket mål, säger Liverpool-tränaren Jürgen Klopp enligt BBC.

I den förra Premier League-omgången lyckades Liverpool besegra Tottenham, även om det satt långt inne. I matchens sista skälvande minuter gjorde ”Spurs”-mittbacken Toby Alderweireld självmål, vilket innebar 2-1 till Liverpool.

Nu var på Merseysidelaget på jakt efter tre nya poäng mot Southampton och därmed sätta press på Manchester City i toppstriden av Premier League.

Men Merseysidelaget fick sämsta tänkbara start. Matchen var dryga tio minuter gammal då Southamptons Shane Long fick möjlighet att trycka dit 1-0 för. Irländaren gjorde inget misstag och mardrömsstarten för Liverpool var ett faktum.

Men Liverpool kom tillbaka innan den första halvleken var färdigspelad. Med dryga tio minuter kvar av den första halvleken skickade Trent Alexander-Arnold in bollen i straffområdet. På inlägget nådde Naby Keita högst och han nickade in sitt första mål i Liverpooltröjan.

I den andra halvleken tryckte på Liverpool för att ta ledningen, men den såg länge ut att utebli - trots att laget skapade en hel del chanser. Med tio minuter kvar lyckades laget dock göra 2-1. På en omställning satte Mohamed Salah dit 2-1 och egyptiern satte därmed punkt för en åtta matcher lång måltorka.

Ett par minuter senare avgjorde dessutom Jordan Henderson matchen genom att trycka dit 3-1.

Efter matchen var Liverpooltränaren Jürgen Klopp hänförd av Salahs mål.

- Vilket mål. Han kunde inte passa eftersom Firmino inte kunde ta sig in i rätt position. Försvararen kunde inte fokusera på ”Mo”. Wow, vilket mål. Ett fint ögonblick, säger han enligt BBC.

Segern innebär att Liverpool är ny serieledare i Premier League, två poäng före Manchester City. Manchester City har dock en match mindre spelad och ställs mot Crystal Palace först den 14 april i Premier League.

Southampton: Gunn - Valery, Bednarek, Yoshida, Vestergaard, Bertrand - Romeu, Ward-Prowse, Höjbjerg - Redmond, Long

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, van Dijk, Matip, Robertson - Keita, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané