Salah matchhjälte när Liverpool vann

Liverpool besegrade Crystal Palace på bortaplan efter att skyttekungen Mohamed Salah avgjort matchen. Laget tog sig därmed upp på andra plats, på samma poäng som Manchester United.

I den 13 minuten tog Crystal Palace ledningen med 1-0 efter mål av Luka Milivojevic på straff. Christian Benteke skarvat vidare en långboll till Wilfried Zaha som revs ner av Liverpool-målvakten Lorius Karius. Domaren pekade på straffpunkten och Milivojevic satte behärskat dit ledningsmålet för hemmalaget.

I början av andra halvlek kvitterade Sadio Mané för Liverpool. Efter ett inspel från James Milner dök Mané upp framför mål och stötte dit 1-1 för bortalaget. Innan Manés kvitteringsmål ville senegalesen ha straff efter att ha ramlat i straffområdet, vilket tränare Klopp höll med om.

- Enligt mig är det en klar straff. Han är en tiondel sen med att lägga sig, men det är straff. Det är kontakt, och hur kan det då vara en filmning, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp enligt  BBC.

I matchens 84 minut avgjorde sedan Mohamed Salah matchen efter att ha stött in bollen från nära håll. Ett inspel från vänsterkanten nådde Salah som tog emot bollen innan han placerade dit ledningsmålte med högerfoten.

Efter vinsten mot Palace ligger Liverpool på andra plats i ligan. En plats som Manchester United har chans att ta tillbaka om vinner eller spelar oavgjort hemma mot Swansea i eftermiddagens match hemma på Old Trafford.

Crystal Palaces startelva: Hennessey - Wan-Bissaka, Kelly, Sakho, van Aanholt - McArthur, Milivojevic, Cabaye - Townsend, Benteke, Zaha

Liverpools startelva: Karius - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Milner, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané