Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Samuelsson lämnar Arsenal för Rosengård - vill öka chanserna till VM-spel: ”Gerhardsson visste att jag hade skrivit på”

Women´s Superleague

Jessica Samuelsson lämnar London och titelstrid med Arsenal.
Den landslagsmeriterade försvararen har skrivit på för Rosengård.
- Det finns en chans att nå VM-truppen och då vill jag ta den, säger Samuelsson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

FC Rosengård har gjort klart med ett välmeriterat nyförvärv i form av Jessica Samuelsson från Arsenal. Den landslagsmeriterade försvarsspelaren har varit skadedrabbad och vänder nu hem till damallsvenskan, trots att Arsenal leder Women's Super League. Kontraktet är skrivet på fyra år.

- Rosengård har ett bra lag och en bra tränare. Det känns som att det passar mig bra efter skadehistoriken. Det här blir en bra och ny utmaning, säger hon till Fotbollskanalen.

Hur stor del i beslutet är det att VM stundar?
- Det är en del i varför jag lämnar nu under säsongen när vi också slåss om titel i England. Chanserna till VM är ändå små, men det kanske finns en liten chans och då vill jag ta den.

ANNONS

När Peter Gerhardsson tog ut truppen till matcherna mot Tyskland och Österrike så fanns du inte med och då berättade han att han skulle till England och träffa dig – hur var mötet?
- Det var bra att träffa honom. Han fick träffa ledarna och se miljön.

Visste han om att du skulle skriva på för Rosengård?
- Ja. jag hade berättat för honom innan han kom att jag hade skrivit på för Rosengård. Han sa att han ser fram emot att se mig mer nu.

Hur är formen efter skadorna?
- Jag känner mig träningsfit och foten känns bra. Det som saknas nu är speltid.

Med tanke på att du har spelat flera år i Linköping - var det aktuellt att gå dit?
- Linköping var faktiskt inte med i bilden nu på slutet. Det var inte ett av de största alternativen. Valet föll på Rosengård och det känns som det rätta. Rosengård har ett intressant lag och jag tror att träningarna håller hög kvalitet.

ANNONS

Kontraktet är skrivet på fyra år. Sportchefen Therese Sjögran är nöjd med nyförvärvet.

- Vi är såklart otroligt glada över att Jessica har valt oss. Vi tror att hon genom att komma hem och få mycket speltid, att hon kommer att ta tillbaka sin landslagsplats. Vi får en meriterad spelare som har mycket erfarenhet från spel i utlandet men även av spel i stora turneringar med A-landslaget. Jessica har en otrolig karaktär och i henne får vi en spelare som har rätt inställning och ger alltid 100 procent i varje situation, säger hon i ett pressmeddelande.

Jessica Samuelsson, 27, har 56 landskamper på meritlistan. 2017 skadade hon foten allvarligt och tvingades då till lång rehabilitering. Efter att ha varit borta från spel i nästan ett år kom nästa bakslag då hon i en landskamp mot England åter skadade foten.

ANNONS

- När man äntligen känner att man börjar komma lite i fas med foten och matchandet. Det går inte att göra så mycket hårt utan det är bara att borra ner huvudet, sa Samuelsson i en intervju med Fotbollskanalen i slutet av november.

Comebacken kom för ett par veckor sedan då hon hoppade in för Arsenal.
- Jessica tar steg för steg. Nu spelade hon fem minuter senast i England och det var hennes första minuter sedan i november. Jag ska dit och träffa henne på torsdag och hoppas få några bra svar kring hennes matchning och allt sådant, sa förbundskapten Peter Gerhardsson till SVT då.

Publicerad 2019-03-27 kl 18:38

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto