Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Samuelsson om Arsenal-flytten: "Väldigt proffsig miljö"

Foto: Bildbyrån/arsenal.com

Efter åtta år i Linköping lämnade Jessica Samuelsson för Arsenal.
I klubben vill landslagsbacken ta nästa steg i sin karriär.
- Jag har kommit till ett lag som passar mig väldigt bra och som passar för mig att utvecklas i, säger Samuelsson till Fotbollskanalen.

Samtidigt som Linköping presenterade Kosovare Asllani så meddelade man också att landslagsbacken Jessica Samuelsson skulle lämna klubben. Ny adress för Samuelsson blev Arsenal i Women's Superleague. Efter två och en halv vecka i sin nya klubb har 25-åringen fått mycket positiva intryck.

- Väldigt proffsig miljö, det är många som jobbar kring klubben och så där. Det känns som att allt är väldigt seriöst. Fotbollen är väldigt bra och jag har kommit till ett lag som passar mig väldigt bra och som passar för mig att utvecklas i, säger Samuelsson till Fotbollskanalen. 

Varför passar Arsenal dig?
- Det är ett spelande lag. De vill ha med ytterbackarna mycket i spelet. Men också ett väldigt fysiskt lag. Så det är väl mest de bitarna. Sedan en tränare (Pedro Martinez Losa) som jag tycker har en bra spelidé. Efter att ha pratat med tränaren en hel del fick jag ett bra intryck och sedan var jag här och hälsade på också och det kändes som ett bra steg för mig att ta. 

Pratade du något med landslagskollegorna om Superleague i stort?
- Jag har pratat lite med Hedvig (Lindahl) men mest med Asllani (Kosovare). Eftersom jag bor med henne i landslaget också. Så henne har jag fått en del input från och fått höra hur den engelska ligan är under en längre tid. Och just med att den är fysisk men ändå att Arsenal är ett spelande lag så känns det som att både ligan och laget passar mig väldigt bra.

Förutom en utlåning till Melbourne Victory under försäsongen 2013 så hade Samuelsson varit i Linköping sedan 2010. Efter åtta säsonger i klubben kände hon att hon var mogen att gå vidare.

- Det här är första året faktiskt som jag känt att jag vill ha något nytt att sträva efter och en ny dragningskraft om man säger så. Det kanske har att göra med att vi vann ligan förra året, men också att jag känner mig mer trygg i mig själv som fotbollsspelare. Jag tycker själv att jag håller en hög nivå hela tiden, medan jag om man tittar tillbaka några år när man är ung och inte har spelat så mycket är det mycket upp och ner. Att man ibland har bra prestationer och ibland dåliga. I dag tycker jag att jag håller en ganska jämn nivå och är säker på mig själv och min spelstil. Så då kände jag att jag ville lämna min comfort zone och testa något nytt för att se hur långt jag kan gå och hur mycket jag kan utvecklas, säger Samuelsson.

Hur lockad blev du att ändå stanna i Linköping när Asllani vände hem?
- Nä, men inte bara det. Jag tycker att Linköping överlag är en väldigt bra miljö att utvecklas i. Och det har jag känt hela tiden. Jag tycker att vi har många bra spelare och ledare runt om i det laget. Så det kommer alltid att vara en bra miljö att vara i. Vilka spelare man värvar hade inte så stor betydelse just nu utan jag kände att jag ville ge mig på en ny utmaning.

Hon försökte inte övertala dig?
- (skratt) Nä, vi pratade en del om båda ligorna. Hon fick en del input av mig också. Man tar ju aldrig ett beslut beroende på en annan spelare, men det är klart att några vändor så tänkte jag på att stanna.

I fredags gjorde Samuelsson hemmadebut för Arsenal på nyrenoverade Meadow Park. Backen hoppade in i halvtid i träningsmatchen mot Everton, seger 3-0. Samuelsson är mycket imponerad över sin nya hemmaplan.

- Det var jättekul. De har lagt nytt gräs till den här säsongen, hybridgräs. Planen är helt fantastisk, det är samma som vi tränar på. Och vår anläggning är verkligen top notch, jätteproffsig. Jag tror att vi har elva 11-mannaplaner och det finns inte en enda liten knöl.

- Sedan hade vi bra fördelar i Linköping med att ha en hel arena för oss själva. Själva sittplatserna är lite mindre än vad jag är van vid, men jag tycker att det är en bra matcharena och bra läktare att kunna fylla med våra hemmamatcher.

Efter tre raka tredjeplatser i ligan har Arsenal nu förstärkt laget för att komma ikapp och om Manchester City och Chelsea.

- Vi har som mål att komma topp två och kvalificera oss till Champions League. Vilket jag i och för sig tror att de har varje år i Arsenal, men de känner verkligen nu att de vill satsa lite extra nu inför den här säsongen. Vi har väldigt bra spelare och känner att vi verkligen har det laget som kan ta oss både till andra- och förstaplats i ligan i år. Så vi har ganska höga förväntningar och mål det här året, säger Jessica Samuelsson.

- De har fyllt på truppen med riktigt bra spelare. Så vi har riktigt bra spelare på varje position, och flera så att det blir konkurrens om platserna. Och jag tycker att det är varierat med fysiska och tekniska spelare och att vi har en bra spelidé och jag tror att ju mer vi får jobba ihop oss så tror jag att det kan bli riktigt bra.

 


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

 

Publicerad 2017-09-06 kl 21:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons