Sanchez fullbordade Uniteds vändning - tog efterlängtad seger mot Newcastle

Manchester United låg under med 2-0 i halvtid.
Men i andra halvlek svarade laget för tre mål och lyckades vinna hemma mot Newcastle.
- I andra halvlek kändes det som att vi inte hade något att förlora, säger Juan Mata till BBC.

Inför lördagens möte mellan Manchester United och Newcastle hade United inte vunnit på fyra raka matcher. Senast fick United bara med sig oavgjort hemma mot Valencia i Champions League och dessförinnan föll man borta mot West Ham i ligaspelet.

Mötet med Newcastle blev heller ingen klang- och jubelföreställning för United. Redan efter tio minuter ledde Newcastle med två mål. Först placerade Kenedy in 1-0 i den sjunde matchminuten och några minuter senare målade Yoshinori Muto fram till 2-0 för gästerna.

Första halvlek bjöd inte på några fler mål och United gick in i pausvila i underläge.

I den andra hade laget svårt att skapa de riktigt heta chanserna men efter 70 minuters spel kom reduceringsmålet. Juan Mata, som byttes in redan efter 18 minuters spel, fick fin träff på frispark och bollen satt i nät bakom Martin Dubravka i Newcastles mål.

Fem minuter senare kunde United också kvittera. Anthony Martial fick bollen utanför straffområdet och vek in i banan innan han placerade dit 2-2-målet för United.

Efter målet trycke United också på för ett ledningsmål men utdelningen lät dröja på sig. Men i den 90:e minuten fick man utdelning. Ett inspel från höger nådde Alexis Sanchez som nickade dit 3-2-målet för United och vild glädje utbröt på Old Trafford.

Målet blev matchens sista och United och tränaren Jose Mourinho tog därmed en efterlängtad seger.

Juan Mata  till BBC efter matchen:

- Vi behövde något som min frispark. Det var väldigt svårt att komma i kapp men vi skapade fler chanser än vad vi gjorde mål.

- Vi gav allt och vi var tvungna att vinna. I andra halvlek kändes det som att vi inte hade något att förlora. Då är det naturligt att man skapar mer chanser.

Manchester United: De Gea – Young, Bailly, Smalling, Shaw – Mctominay, Matic, Pogba – Rashford, Lukaku, Martial

Newcastle: Duvbravka – Yedlin, Lascelles, Fernandez, Manquillo – Ritchie, Shelvey, Perez, Diame, Kenedy - Muto