Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sanllehi kritiserar Arsenal: "Svikit modellen"

Premier League

Raul Sanllehi var med och utsåg Mikel Arteta till Arsenal-tränare.
Nu är den tidigare sportchefen kritisk till att Arteta blivit manager i klubben.
- Arsenal har svikit modellen, som jag var med och byggde upp, säger Sanllehi till The Athletic. 

Foto: Bildbyrån.

Raul Sanllehi, tidigare sportchef i Arsenal, fick sparken i augusti 2020, och arbetar numera i en ledande roll i den spanska klubben Real Zaragoza.

Nu går Sanllehi ut och kritiserar London-klubben, då han tycker att det är fel att chefstränaren Mikel Arteta fått en manager-roll i klubben.

- Arsenal har svikit modellen, som jag var med och byggde upp. Det är ett misstag, men det är deras misstag, säger han till The Athletic.

Arsenal hade tidigare en manager under lång tid i form av Arsene Wenger, som hade stor makt i klubben, och sedan ville Sanllehi i stället ha fyra viktiga ben, som delade på makten - en verksamhetschef, en sportchef, en huvudtränare och en akademichef.

ANNONS

Sanllehi tycker därmed att det var ett dåligt beslut att Arteta befordrades till manager hösten 2020, kort efter att han hade fått sparken som sportchef. 

- Jag håller inte med klubbar när de kallar sina huvudtränare för managers, då arbetsbelastningen är så stor i dag och tränaren behöver fokusera på A-laget. Huvudtränaren ska ha det korta perspektivet, att vinna nästa match, säger han. 

Sanllehi arbetade i Arsenal mellan vintern 2018 och augusti 2020. 

Publicerad 2022-09-26 kl 11:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto