Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Sanslösa scener i uppflyttningskampen till PL

Det var osannolik dramatik när Hull och Watford slogs om uppflyttning till Premier League.

Fansen stormade planen i förtid - men höll på att missa avancemanget helt.

Inför lördagens avslutande omgång i The Championship hade Hull allting i egna händer då man hade två poängs försprång till Watford som även de jagade den kvarvarande direktuppflyttningsplatsen till Premier League.

När det i Hull-Cardiff började närma sig slutet hade hemmalaget en 2-1-ledning som innebar direktuppflyttning när domaren blåste straff till Hull. Hemmafansen missuppfattade avblåsningen och trodde att det var slutsignalen varpå de sprang in på planen. De fick dock snabbt vända när det gick upp för dem att matchen inte var över. Nick Proschwitz hade chansen att säkra PL-platsen med ett straffmål men missade.

Nästa omedelbart därefter anföll Cardiff och fick även de straff. Nicky Maynard satte den säkert och helt plötsligt hade Watford chansen igen då man vid vinst kunde passera Hull i tabellen. För Hull väntade en nervös väntan då Watfords match pågick i ytterligare drygt tio minuter då den varit försenad på grund av ett långt skadeuppehåll i första halvlek.

Watford med Joel Ekstrand i laget hade 1-1 och jagade frenetiskt ett ledningsmål som skulle ge dem en PL-plats. Men, i den 91:e minuten kom en av de isigaste kallduscharna på länge. En Leedskontring avslutas med ett chansskott som Watfords tredjemålvakt 19-årige Jack Bonham tappar in över huvudet och därmed krävdes det två Watfordmål för att ordna avancemang. Något man inte mäktade med och nu får man istället ställa in sig på play off för att nå Premier League.

Uppflyttade till PL: Cardiff, Hull

Play off till PL: Watford, Brighton, Crystal Palace, Leicester

Nedflyttade: Peterborough, Wolves, Bristol City

Publicerad 2013-05-04 kl 15:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons