POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND

Scholes ser slutet: ”Jag vet fortfarande inte hur jag ska göra”

En fantastisk karriär går mot sitt slut. Derbyt Manchester City i helgen kan bli Paul Scholes sista.
- Jag bestämmer mig i slutet av säsongen, säger han i en lång intervju med the Guardian.

Den 21: september 1994 spelade Paul Scholes sin första match för Manchester Uniteds A-lag och gjorde två mål mot Port Vale i ligacupen. Snart 17 år senare kan han vara på väg mot sin sista. Scholes har ännu inte bestämt sig hur han ska göra nästa säsong, och menar att kroppen börjar ta slut.

- Jag vet fortfarande inte hur jag ska göra. Jag har alla dessa matcher att tänka på och får bestämma mig efter det. Folk säger alltid att man ska spela så länge man kan, men det kommer en tid när man fysiskt inte orkar med det. Jag är rädd för det. Jag vill bara se till att det görs i rätt tidpunkt.

Scholes har fått mindre speltid än vanligt under den här säsongen, och har bland annat fått börja på bänken i båda kvartsfinalerna i Champions League mot Chelsea. Ingen trevlig upplevelse, menar han.

- Det är väldigt svårt att acceptera. Du vill tänka som en 25-åring och tro att du kan spela varenda match, men det kan du inte. Du måste bara vara redo för att spela 20 minuter här och där. Det är svårt att göra den anpassningen. Det är inte kul.

Derbyt mot City i helgen kan bli Scholes sista om han lägger skorna på hyllan efter säsongen. Och spelaren som alltid haft en speciell relation till matcherna mot City, passar på att ge en känga till grannklubben inför matchen.

- Vi har gjort det till en vana att vinna matcher mot dem i slutminuten. Jag har gjort det, Michael Owen har gjort det, Wayne gjorde det förra säsongen och i år med det där otroliga målet i ligan. Det är skillnaden mellan lagen. Vi har en tro att vi kan slå alla, men om City har det… jag tror inte det.

- När de ligger fyra eller femma, eller var de är i ligan, kan de inte ses som vår huvudrival. Våra huvudrivaler är Arsenal och Chelsea. City är bara en rival på grund av var de ligger geografiskt, samma sak med Liverpool.

Publicerad 2011-04-15 kl 12:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå