Scholes stopptidshjälte för United i derbyt

I en stängd och tuff match, som såg ut att sluta 0-0, klev veteranen Paul Scholes fram och avgjorde. Efter att ha smugit in i straffområdet till synes obevakad, kunde han nicka in Patrice Evras inlägg och ge United vinsten på övertid.

Den första halvleken startade precis som alla hade förutspått. Tätt, tufft och svängigt. Trots att de tre tidigare mötena under säsongen varit målglada historier började det här derbyt med stängt spel och få ytor.

Direkt i inledningen hade Manchester Citys Carlos Tevez en underbar frispark som Edwin van der Sar ändå lyckades klistra när han sträckte sig upp i sitt högra kryss. Det var halvlekens farligaste chans även om Wayne Rooney hade ett stenhårt skott tätt utanför och Ryan Giggs en styrning som gick rakt på Shay Given i City-målet.

Den andra började segt och avvaktande fram tills att inbytte Nani mötte ett inlägg med vänsterfoten, men som gick strax utanför stolpen.

City kom fram då och då, främst längs kanterna, och den farligaste chansen kom efter en hörna när van der Sar var ute och hängde tvätt. Bollen studsade ner framför fötterna på Patrick Vieira samtidigt som målvakten låg ner, men fransmannen fick aldrig kontroll på bollen som fastnade på Vidic.

I sekvensen efteråt kom Ryan Giggs fri med Shay Given, men den studsande bollen var för svår för att walesaren skulle kunna få till något avslut.

Manchester United la i en högre växel de sista tio minuterna och City såg ut att backa mer hem. Då kom segermålet. Paul Scholes smög upp mellan försvararna och mötte Patrice Evras inlägg med pannan. Bollen gick otagbart nere vid Givens vänstra stolpe. Detta skedde i den tredje övertidsminuten.

Manchester United sätter därmed press på Chelsea som spelar borta mot Tottenham i kväll. Ett Tottenham som nu har chansen att rycka i kampen om fjärdeplatsen, eftersom Manchester City förlorade.

---------------------------------------------------------------------------
Wayne Rooney startar derbyt borta mot City. För de ljusblå är vänsterbacken Wayne Bridge tillbaka.

I det senaste ligamötet, när United vann på Old Trafford med 4-3 efter ett sent mål i den sjätte tilläggsminuten, dömdes av Martin Atikinson. På grund av att den ordinarie domaren sitter fast i Rumänen till följd av vulkanaskmolnet från Island blev Atikinson tvungen att hoppa in hans ställe och dömer nu derbyt ännu en gång.

Manchester City har krävt en förklaring av fotbollsförbundet till varför just Atkinson tillsattes. Atkinson fick oerhörd kritik till att han la till några minut för mycket i det senaste mötet och det var efter den matchen som uttrycket "Fergie time" kom till.